Israël voert nachtelijke bombardementen uit in Gazastrook

Israelische soldaten staan boven op een tank vlakbij de noordelijke Gazastrook. De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens het Israëlische leger werden "terroristische doelen van Hamas" - de islamistische beweging die de plak zwaait in de Gazastrook - in het noorden van Gaza geviseerd. Archieffoto.
REUTERS Israelische soldaten staan boven op een tank vlakbij de noordelijke Gazastrook. De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Volgens het Israëlische leger werden "terroristische doelen van Hamas" - de islamistische beweging die de plak zwaait in de Gazastrook - in het noorden van Gaza geviseerd. Archieffoto.
De Israëlische luchtmacht heeft deze nacht meerdere doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd. Dat meldt het Israëlische leger op Twitter. "De aanvallen werden uitgevoerd in een reactie op hevig geweervuur met machinegeweren gericht op de stad Sderot", luidt het.

Volgens het Israëlische leger werden "terroristische doelen van Hamas" - de islamistische beweging die de plak zwaait in de Gazastrook - in het noorden van Gaza geviseerd. "Vier van de doelwitten waren gebouwen en terroristische infrastructuur in een militair complex, en drie andere waren wapenproductiefaciliteiten", klinkt het.

Maandag werden tijdens de omstreden opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem aan de grens met de Gazastrook nog zestig Palestijnen door Israëlische soldaten doodgeschoten. Vijftig van hen waren leden van Hamas, zo deelde de organisatie - die door Israël als een terroristische organisatie wordt beschouwd - gisteren zelf mee.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Tarik Akan. Onmensen? Neen nog niet zolang geleden noemde men hen zo vooraleer opgestookt te worden. En dat wil Israël nu verhinderen, begrijp je?

 • Linda Speelman

  Jan Hevert. Weet je dat gaza 2 grenzen heeft met Egypte, maar die zijn bijna altijd gesloten. Dus Egypte mag wel grens sluiten (voor hun eigen broeders)??

 • Pedro Gonzalez

  Jan Hevert. Ja bunkers en .......euh tunnels vooral. En het geld dat bedoeld is voor de burgerbevolking gaat in de zakken van Hamas !! Je zou je voor minder keren tegen Hamas......als je je leven beu bent.

 • Jan Hevert

  Gaza is het grootste concentratiekamp in de wereld, waar het israëlische leger alles controleert wat er binnen komt. Cement bv mag niet binnen, want men zou er bunkers kunnen bouwen. Vissers mogen niet op zee. Burgers mogen geen familie bezoeken in de andere bezette gebieden,... Je zou voor minder extremistisch worden.

 • Pedro Gonzalez

  Tom Mot. Het westen weet meer dan wie ook wat ze het volk van Israël heeft aangedaan. Daar al eens aan gedacht?