Israël bombardeert Gaza na Palestijnse raketlanceringen

Een vuurbal boven Khan Yunis in het zuiden van de Gazastrook na de aanval van Israël.
AFP Een vuurbal boven Khan Yunis in het zuiden van de Gazastrook na de aanval van Israël.
Israël heeft opnieuw doelwitten in de Gazastrook aangevallen. De bombardementen waren een vergelding voor de raketten richting Israël die eerder door Palestijnse militanten waren afgeschoten. Dat meldt het Israëlische leger vandaag.

"Als reactie op de raketten die eerder vanavond vanuit Gaza werden afgevuurd op Israëlische burgers, hebben onze gevechtsvliegtuigen net een aantal doelwitten van Hamas getroffen in #Gaza", twitterde het Israëlische leger (IDF) in de vroege ochtend van woensdag. "Hamas zal de gevolgen dragen van zijn daden ten overstaan van de Israëlische burgers", klonk het voorts.

Ruim drie uur eerder had het leger nog gemeld dat er vanuit Gaza twee raketten waren afgevuurd. Een raket werd door het raketafweersysteem Iron Dome onderschept. In de grensstad Sderot echter weerklonken sirenes en een vrouw raakte gewond terwijl ze dekking zocht, aldus de hulpdiensten.

Conflict opnieuw opgelaaid

Het conflict tussen Israël en Palestijnse militanten in Gaza laaide twee weken geleden weer in alle hevigheid op nadat het IDF tijdens een gerichte operatie de 42-jarige leider van de al-Quds Brigades, de gewapende arm van Islamitische Jihad in de Gazastrook, doodde. 

Daarop startte de Islamitische Jihad een offensief tegen Israël. De extremistische organisatie vuurde sindsdien al meer dan 360 raketten af op Israël. Israël dreef op zijn beurt de luchtaanvallen op Gaza verder op. Bij het geweld kwamen al zeker 36 mensen, voornamelijk Palestijnse militanten maar ook acht leden van eenzelfde familie, om het leven.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Boutsen

    Israël heeft groot gelijk! Zelfs als er discussie is over wie welke grond heeft of heeft gehad in de geschiedenis, vecht je dat uit voor een internationale rechtbank. De jihadistische terreurgroepen vinden het echter noodzakelijk steeds weer raketten af te vuren en dan nog niet op militaire doelen maar op burgers. Dus deze acties zijn legitiem in het oorlogsrecht, je eigen burgerbevolking beschermen.

  • Jurgen Van der Vekens

    Dat vind ik dus ook Jürgen Mouton. Dat is de enige waarheid.

  • Jürgen Mouton

    Israël heeft niets te zoeken in Palestijns gebied. Dat ze eerst eens al hun nederzettingen daar weghalen, dan kunnen we praten, maar dat is ±80% van hun grondgebied, dus dat zal niet gebeuren. Zolang Israël illegaal Palestijns gebied bezet, valt er niets te praten. Je moet het kaartje maar eens opzoeken...