Israël bevriest 40 miljoen euro van belastingentegoeden voor Palestina

Archiefbeeld van Palestijnse demonstrant.
EPA Archiefbeeld van Palestijnse demonstrant.
Israël heeft vandaag beslist een bedrag van 40 miljoen euro aan belastingtegoeden voor de Palestijnse Autoriteit te bevriezen. Het gaat om geld voor vergoedingen aan families van Palestijnse gevangenen of aan families van Palestijnen die gedood werden bij het uitvoeren van anti-Israëlische aanvallen.

In oktober hebben de Israëlische en de Palestijnse regering afgesproken dat Israël voor zo'n 400 miljoen euro aan tegoeden (btw, heffingen en douanerechten) zou overdragen aan de Palestijnse Autoriteit. 

Nu heeft de Israëlische regering beslist een deel van dat geld, meer bepaald 40 miljoen euro, te bevriezen. Volgens Israël komt dat bedrag overeen met de sommen die door de Palestijnse Autoriteit zijn uitbetaald aan de families van gesneuvelde Palestijnse terroristen. Volgens Israël moedigen die vergoedingen van de Palestijnse Autoriteit het geweld aan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.