Ga naar de mobiele website
^ Top

Hele wereld waarschuwde Trump voor erkenning Jeruzalem: "Nu moeten we het ergste vrezen"

EPA
Heel de wereld reageert afwijzend op de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de Israëlische hoofdstad — behalve Israël. Zelfs de paus riep Donald Trump nog op om het wankele evenwicht in de zo geteisterde regio niet te verstoren. Maar ook die preek viel in dovemansoren.

Omdat de status van Jeruzalem één van de heetste hangijzers is in het decennia oude conflict tussen Israël en de Palestijnen, hadden zowat alle andere wereldleiders Trump gesmeekt om de stap niet te zetten. Die pleidooien varieerden van voorzichtige bezorgdheid bij VN-baas Antonio Guterres en EU-buitenlandchef Federica Mogherini, tot onverholen kritiek bij de Britse premier Theresa May. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Wil je meer lezen?

Registreer met enkele gegevens om dit artikel verder te lezen.

 • Je leest 1 maand ongelimiteerd als digitale abonnee
 • Geen betaalgegevens
 • Stopt automatisch
Meer over52 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • guido Bervoets

  Geef toch gewoon toe dat de Joden jullie geen hol interesseren en dat het geen fluit uitmaakt waar de hoofdstad van Israël zich bevindt, maar dat jullie het gewoon fantastisch vinden dat Trump de moslims een loer draait. En als hierdoor het Midden-Oosten nog meer ontploft en er nog eens miljoenen mensen op de vlucht moeten voor oorlogsgeweld kunnen jullie weer volop emmeren over het lakse links beleid en de EU.

 • Christophe Vandepoel

  Persoonlijk reageer ik goedkeurend en ik denk nog veel meer in de hele wereld. Waar haalt een krant het om voor de wereld te spreken? En waar haalt een krant het om te doen alsof politieke leiders voor hun volk spreken? Die spreken enkel voor hun eigen agenda's.

 • Luc De Clip

  Trump of Westen is niet in oorlog met islam, maar islam is in oorlog met ieder die er een andere mening op nahoud, en hanteren dit principe van angst al 1400 jaar. En DT zou niet verkozen worden, ambt niet opnemen, het geen honderd dagen uithouden, geen enkele wet gestemd krijgen, enz. Israël is enig democratisch land in die regio, westen moet dan ook hun hoofdstad respecteren zonder angst wat anderen hiervan denken.

 • Ingrid Charlier

  Het enige wat die idioot kan is met iedereen ruzie maken en onrust stoken. Daar komt nog oorlog van

 • Raf Vertongen

  Als Trump zo verder doet wordt hij zeker herkozen. De Amerikanen worden slapend rijk door de stijgende beurskoersen. Dankzij trump zijn economisch beleid. En de armere bevolking heeft werk nu

Meld een bug