Ga naar de mobiele website
^ Top

Hele wereld waarschuwde Trump voor erkenning Jeruzalem: "Nu moeten we het ergste vrezen"

EPA
Heel de wereld reageert afwijzend op de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de Israëlische hoofdstad — behalve Israël. Zelfs de paus riep Donald Trump nog op om het wankele evenwicht in de zo geteisterde regio niet te verstoren. Maar ook die preek viel in dovemansoren.

Omdat de status van Jeruzalem één van de heetste hangijzers is in het decennia oude conflict tussen Israël en de Palestijnen, hadden zowat alle andere wereldleiders Trump gesmeekt om de stap niet te zetten. Die pleidooien varieerden van voorzichtige bezorgdheid bij VN-baas Antonio Guterres en EU-buitenlandchef Federica Mogherini, tot onverholen kritiek bij de Britse premier Theresa May. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
54 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jolien Aerbeydt

  8 jaar ne vriendelijke pé, en dan 8 jaar ene die zogezegd doet wat ie wil. Dat is gewoon de USA sinds een hele tijd al. En naar mijn mening zit daar een kleine elitegroepje mensen achter die de touwtjes echt in handen hebben. Anders was Obama nooit president geworden. Da's gewoon een toffe en intelligente pé geweest, na 8 jaar Bush Jr. die toen ook een even hard beleid voerde, net als zijn pa en Reagan. Slaan en zalven (indien nodig).

 • Christina Van Dyck

  Trump=onruststoker.

 • guido Bervoets

  Geef toch gewoon toe dat de Joden jullie geen hol interesseren en dat het geen fluit uitmaakt waar de hoofdstad van Israël zich bevindt, maar dat jullie het gewoon fantastisch vinden dat Trump de moslims een loer draait. En als hierdoor het Midden-Oosten nog meer ontploft en er nog eens miljoenen mensen op de vlucht moeten voor oorlogsgeweld kunnen jullie weer volop emmeren over het lakse links beleid en de EU.

 • Christophe Vandepoel

  Persoonlijk reageer ik goedkeurend en ik denk nog veel meer in de hele wereld. Waar haalt een krant het om voor de wereld te spreken? En waar haalt een krant het om te doen alsof politieke leiders voor hun volk spreken? Die spreken enkel voor hun eigen agenda's.

 • Luc De Clip

  Trump of Westen is niet in oorlog met islam, maar islam is in oorlog met ieder die er een andere mening op nahoud, en hanteren dit principe van angst al 1400 jaar. En DT zou niet verkozen worden, ambt niet opnemen, het geen honderd dagen uithouden, geen enkele wet gestemd krijgen, enz. Israël is enig democratisch land in die regio, westen moet dan ook hun hoofdstad respecteren zonder angst wat anderen hiervan denken.

Meld een bug