Grens tussen Israël en Gaza heropend ondanks onrust

AFP
Ondanks de onrust van de afgelopen dagen heeft Israël vandaag twee grensovergangen met de Gazastrook opnieuw opengesteld. Dat zegt een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie. De checkpoints van Erez en Kerem Shalom sloten na een raketinslag op Israëlisch gebied vorige maandag.

Vannacht zijn er vanuit de Gazastrook vijf raketten afgevuurd op Israël. Daarop sloeg het Israëlische leger terug. In de nasleep van een grote betoging aan de Israëlische grens in Gaza, waar de eerste verjaardag van de Marsen van de Terugkeer herdacht werden, vielen deze incidenten voor. Bij die betoging kwamen vier Palestijnse manifestanten om het leven.

Toch heeft Israël de grensovergangen met Gaza vandaag opnieuw geopend. Het gaat om het checkpoint Erez, voor mensen die een toelating hebben om de grens over te steken om bijvoorbeeld te gaan vissen in Israëlische wateren, en om het checkpoint Kerem Shalom, voor goederen. De twee overgangen waren al sinds vorige maandag gesloten, nadat een Palestijnse raket op Israëlisch grondgebied zeven mensen verwondde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.