Geweld in Gazastrook laait opnieuw op: in minder dan 24u al zes doden

AFP
In de Gazastrook zijn vandaag twee Palestijnen gedood tijdens een Israëlische aanval. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Zo zijn al zes Palestijnen in minder dan 24 uur gedood door Israëlisch vuur. Op Israëlisch grondgebied viel één dode in Ashkelon, in een huis dat door een raket werd geraakt.

De Israëlische hulpdiensten haalden het levenloze lichaam van een man vanonder het puin in het zuiden van Israël. Het gebouw was getroffen door een raket. De man die omkwam, is nog niet geïdentificeerd, maar het zou gaan om een veertiger, zegt hulporganisatie United Hatzalah volgens de lokale media.

De tweede man is een jonge twintiger. Hij maakte deel uit van een groep Palestijnen waarop Israëlische aanvalshelikopters het vuur openden omdat ze Israël probeerden binnen te dringen. 

Meer spanningen 

De spanningen op de Gazastrook en het Israëlisch grondgebied zijn sinds gisterenmiddag opnieuw zwaar opgelopen. Volgens het Israëlische leger lanceerden Palestijnen bijna 400 raketten en mortieren vanuit de Gazastrook op Israël. Het geweld laait opnieuw op na een mislukte Israëlische legeroperatie op zondag.

Langs Palestijnse kant zijn al zes doden gevallen. 

EPA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Valentino Fabionara

  Toch weer heel raar he? Bijna 400 raketten en maar 1 dode, en Israel? Hoeveel raketten hebben ze gevuurd in het verleden, en hoeveel doden???

 • ozcan Lutfi

  Nie te geloven,israel heeft gisteren avond gaza gebombardeerd er zijn bijna 10 doden daarover schrijft men niks, en zie hier op het nieuws 1 israeli dood....

 • john VAN LAETHEM

  Volgens de locale media werden er 400 raketten afgevuurd van uit de palestijnse gebieden. Heeft iemand zich al afgevraagd waar dat geld vandaan komt ? Er is ogenschijnlijk meer geld voor oorlogswapens dan voor humanitaire hulp. Maar ja... als ons geld maar terug komt naar onze wapenfabrikanten zijn die er ook goed mee.

 • André Ducournau

  Af en toe sterft er wel eens iemand wanneer je als land illegaal land steelt en bezet en de oorspronkelijke burgers stilletjes laat uitsterven door hen af te snijden van hun land (hun inkomen) en waterbronnen. Het onmenselijke beleid van Israël zorgt inderdaad voor slachtoffers aan beide zijden. Het is een keuze.

 • Paul Boutsen

  Geen veroordeling van de EU, VN, Amnesty International, Rode kruis, linkse partijen...hoe komt het dat een Israëli zijn leven minder waard is dan een hamas aanhanger? Ik hoop dat Israël keihard zal terugslaan, maar dan ook keihard!