Dode en dertig gewonden bij schermutselingen tussen Palestijnen en Israëlische leger

Familie en vrienden van de Israëlische rabbijn Raziel Shevah rouwen tijdens zijn begrafenis.
EPA Familie en vrienden van de Israëlische rabbijn Raziel Shevah rouwen tijdens zijn begrafenis.
Bij schermutselingen tussen Israëlische soldaten en Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever is een Palestijn omgekomen. Dat meldt het Palestijnse gezondheidsministerie. Er vielen ook meer dan dertig gewonden, van wie er vijf in kritieke toestand verkeren.

Volgens de autoriteiten kwam het tot een confrontatie tussen Palestijnen en het leger in de stad Nablus. Daarbij schoten soldaten met scherp en zetten ze traangas in om de jongeren uit elkaar te drijven. De Palestijn die overleed, zou door een kogel in de borst zijn geraakt.

Vergeldingsactie

Volgens Palestijnse media zou het om de zoveelste vergeldingsactie zijn na de dood van rabbijn Raziel Shevah, een kolonist op de Westelijke Jordaanoever. Op 9 januari werd de auto waarin de 35-jarige man zat, beschoten en op weg naar het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen. In Nablus zouden de soldaten gisteren een gebouw omsingeld hebben waar familieleden van een van de betrokkenen zouden wonen. De soldaten pakten er minstens zeven mensen op. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Boutsen

    Vorige week nog maar pas een jonge Israëli zomaar langs straat neergestoken...als ze oorlog willen zullen ze zich vergissen, de hamas aanhangers!

  • Philomena Vanderweyen

    Hoop zo hard dat er een oplossing komt voor de vijandigheid tussen Palestijnen en Joden.