Boycot Airbnb: meer dan tienduizend mensen deactiveren hun account

Illustratiebeeld
kos Illustratiebeeld
Organisaties roepen op tot een boycot van het Amerikaanse verhuurplatform Airbnb. Ze vinden het niet kunnen dat kamers in Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied worden aangeboden. Meer dan tienduizend mensen deactiveerden intussen hun account. 

Het Amerikaanse verhuurplatform Airbnb kondigde in november vorig jaar aan geen woningen en kamers meer aan te bieden in Joodse nederzettigen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Zo’n tweehonderd verblijven werden toen van de website gehaald. Israël reageerde woedend en dreigde met tegenmaatregelen. De dreigementen hebben hun effect niet gemist. Nog geen half jaar later draait Airbnb de beslissing alweer terug. Wie wil, kan terug een kamer huren in bezet gebied. 

Een beslissing die op niet veel aanmoediging moet rekenen. Granate Kim, woordvoerder van de organisatie Jewish Voice for Peace zegt aan The Independent: “Met deze beslissing geeft Airbnb toe aan Israël, ze geeft hiermee het signaal dat het oké is om gestolen land te verhuren als het eigendom is van de Palestijnen en hiermee de internationale wetten te negeren”. 

“Boycott zal groeien”

Een beslissing die dus vraagt om actie. Er werd opgeroepen tot een boycot van Airbnb. Volgens cijfers van The Independent hebben in totaal meer dan tienduizend mensen hun account op het platform gedeactiveerd. Het gaat om leden van The Palestine Solidarity Campaign en Jewish Voice for Peace, die beschouwd wordt als de grootste pro-Palestina-organisatie van de VS.

Bij het hoofd van The Palestine Solidarity Campaign klinkt het onheilspellend: “Vandaag hebben duizenden mensen van over heel de wereld van zich laten horen. Als Airbnb zich niet bedenkt, zal deze boycotcampagne enkel groeien”.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.