Belgische pro-Palestijnse militanten vast in Tel Aviv

REUTERS
Op de luchthaven van Tel Aviv in Israël staat een veertigtal Belgische activisten van de internationale missie 'Welcome to Palestine' geblokkeerd. Dat deelt Nadia Boumazzoughe, Belgische activiste, mee. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de informatie nog niet bevestigd.

"Israël ontzegt ons het recht om Palestina binnen te gaan", legt Boumazzoughe uit. "Ze willen ons terugsturen, maar we gaan ons verzetten tegen een uitwijzing."

Op de Parijse luchthaven Roissy mochten vanochtend al drie Belgen niet aan boord gaan van een vlucht van Alitalia met bestemming Tel Aviv, met tussenstop in Rome. Op onze nationale luchthaven Brussels Airport werden vanochtend drie Fransen tegengehouden. Zij mogen zich niet meer naar Tel Aviv begeven.

De Belgische en Franse activisten maken deel uit van de internationale missie 'Welcome to Palestine'. Ongeveer vijhonderd mensen worden in Tel Aviv verwacht. De missie wil de blokkade van het Palestijnse grondgebied door Israël aan de kaak stellen. (belga/adb)

GETTY
AFP
EPA
GETTY
AFP