“Zes mensen gedood bij Israëlische luchtaanval”

Een raket wordt afgevuurd vanuit de Gazastrook.
AP Een raket wordt afgevuurd vanuit de Gazastrook.
Door een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn deze nacht zes mensen om het leven gekomen. Volgens medisch personeel en inwoners van het Palestijnse gebied zijn de zes slachtoffers familie van elkaar en gaat het om burgers. Het dodental tijdens het opgelaaide geweld tussen Israël en Gaza is inmiddels de dertig gepasseerd.

De raket kwam terecht op een huis in Deir al-Balah. Het Israëlische leger heeft nog niet op het incident gereageerd. Beschietingen tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad houden aan, ondanks dat de militante groepering onder voorwaarden een staakt-het-vuren heeft aangeboden. De terreurbeweging wil onder meer dat Israël geen gerichte dodelijke aanvallen meer uitvoert op personen.

Islamitische Jihad en het Israëlische leger bestoken elkaar al twee dagen. Het geweld laaide op na de dood van commandant Baha Abu al-Ata van de Islamitische Jihad en zijn echtgenote. Zij werden door een gerichte Israëlische aanval gedood.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tommaso Pizzico

  William Bonny,zeg jij het maar hoeveel Israëliërs gedood zijn ,maar iemand koelbloedig vermoorden is een democratische rechtstaat onwaardig,ze zijn geen haar beter dan de Palestijnen.

 • Carlo Verstappen

  Dat is daar zoals op veel plaatsen ,een straatje zonder einde en zal nooit veranderen.

 • Ben Van Loon

  Israël pakt terroristen tenminste aan en beschermt haar eigen burgers. Daar kunnen ze hier nog veel van leren. Joden en Arabieren zitten samen als broeders in de IDF. Maar toch slaagt de media er telkens in om enkel Joden in een kwaad daglicht te stellen. Leve Israël!

 • Maria De Vuyst

  Slimme extremisten daar in Palestina: "De Palestijnse terreurbeweging (islamitische jihad) wil dat Israël geen gerichte dodelijke aanvallen meer uitvoert op hun leiders en militanten." Die terroristen zien liever ongerichte aanvallen met burgerslachtoffers omdat de Israëli's momenteel iets te efficient zijn. Flauwe israëli's! Foei!

 • William Bonny

  En,hoeveel Israëlische mensen zijn er al gedood door de raketten van de Palestijnse Islamitische Jihad !!!!!!, Waarom worden altijd de doden vermeld die Israël maakt bij de Islamitische Jihad en NOOIT de doden vermeld, Die de Palestijnse Islamitische Jihad maakt bij hun raketaanvallen op Israël????,