"Israël stopt met schieten als de Palestijnen dat ook doen"

Israëlisch Defensieminister Ehud Barak (links).
AP Israëlisch Defensieminister Ehud Barak (links).
Israël is bereid om de aanvallen op de gewapende Palestijnse groepen in Gaza te stoppen als ook zij de wapens neerleggen. De heeft de Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, vandaag op de radio gezegd.

"Als zij stoppen met schieten, stoppen wij met schieten", zei de minister in een reactie op berichten dat de Palestijnse islamitische politieke beweging Hamas, die de Gazastrook controleert, een staakt-het-vuren zou willen. "We kunnen geen schoten op Israël dulden en we reageren in functie van wat er zich op het terrein afspeelt", aldus Barak.
 
Het is de eerste keer dat een Israëlische leider over een staakt-het-vuren spreekt sinds de start van het geweld. De verklaring volgt na een rustige nacht waarbij het Israëlische leger geen aanvallen heeft uitgevoerd en de Palestijnen gestopt zijn met schieten.
 
Mortieraanvallen
Het Israëlische leger heeft in een mededeling wel laten weten dat de Palestijnen deze ochtend drie mortieraanvallen hebben uitgevoerd richting Israël. Daarbij vielen geen gewonden. (afp/tw)