Israël gaat in de aanval tegen... lapdances en stripteases

iStock
Het krijgen van een "lapdance" of het bijwonen van een striptease-act gaat binnenkort in Israël ook om juridische redenen spannend zijn. Het Israëlische gerecht wil namelijk een offensief opstarten tegen de lapdance die gegeven wordt in de stripclubs, zo heeft de procureur-generaal beslist. Intussen wordt in het parlement ook de laatste hand gelegd aan een wettekst waarin de striptease verboden wordt.

Micky Rosenfeld, de woordvoerder van de Israëlische politie, zegt dat de ordediensten vandaag een mededeling hebben ontvangen van de procureur. Daarin wordt aangegeven dat de lapdance - een erotische dans die vlak boven iemands schoot wordt uitgevoerd - "in sommige gevallen" beschouwd moet worden als "een daad van prostitutie".

Volgens Rosenfeld wacht de politie wel nog op richtlijnen over de manier waarop die maatregel moet worden uitgevoerd. Er werden wel al brieven naar de eigenaars van stripclubs gestuurd, waarin ze op de hoogte worden gebracht van het lapdanceverbod.

Prostitutiewet

In de schoot van het parlement wordt intussen ook werk gemaakt van een wijziging van de prostitutiewet. Het is de bedoeling om de uitvoering van een striptease strafbaar te maken. Volksvertegenwoordigers van zowel de regeringspartijen als de oppositie steunen het ontwerp.

"Het voorstel heeft als doel om de directe link tussen striptease en prostitutie in te schrijven in de Israëlische wetgeving", zo staat in het ontwerp te lezen. Beide activiteiten zouden volgens de tekst "schadelijk en vernederend gedrag ten opzichte van vrouwen en hun lichaam in stand houden".

"De striptease-industrie is nauw verbonden met die van de prostitutie. En verschillende stripclubs worden als bordeel gebruikt", zo wordt ook nog geschreven. Prostitutie is op zich legaal in Israël, maar zowat alle activiteiten daarrond - zoals het uitbaten van een bordeel - zijn wel strafbaar.
Vorige maand keurde de regering nog een wetsontwerp goed dat klanten van prostituees wil beboeten. Die tekst zal na het zomerreces in het parlement worden besproken.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Ook dat nog. De lol gaat er stilletjesaan vanaf !

 • Vincent Chovau

  Ik vind dat goed.... de wereld is veel te bloot! Ze zouden in België ook een wet op mini rokjes en diep uitgesneden bloesjes mogen maken...

 • Marc Van der Vloedt

  De aard en bloeiwijze ((maïs)kolf) van blauwe broe(de)rs die in het vizier komen ?

 • Mathias Lunders

  Gayparades worden gepromoot in israel en een lapdance mag dan niet? Dus ik had toch gelijk wanneer ik zei dat gay wordt genormaliseerd en hetero gemarginaliseerd.

 • BERT VAN ELST

  wat is daar nu weer mis mee?