Israël bevestigt luchtaanvallen in Syrië

Een kapotgeschoten schooltje in Syrië, in het dorpje Nawa.
AFP Een kapotgeschoten schooltje in Syrië, in het dorpje Nawa.
Het Israëlische leger heeft deze nacht bevestigd dat het luchtaanvallen heeft uitgevoerd in Syrië. Gisterenavond hadden Syrische staatsmedia en het Syrische Observatorium voor Mensenrechten al over de aanvallen bericht.

"Het Israëlische leger heeft drie militaire posten in Syrië aangevallen in een reactie op de infiltratie van de onderschepte Syrische drone in Israël", luidt het op Twitter. "Het Israëlische leger zal vastberaden en besluitvaardig reageren op elke poging om Israëlische burgers te raken en de Israëlische soevereiniteit te breken", wordt Syrië voorts nog gewaarschuwd.

Eerder op de dag had Israël gezegd dat het een vanuit Syrië afkomstige drone had neergehaald met een Patriot-luchtafweerraket boven de Golanhoogvlakte. Die werd in 1967 door Israël grotendeels veroverd op Syrië en later ook geannexeerd.

Represailleaanvallen

Details over de locatie van de represailleaanvallen geeft het Israëlische leger niet. Het staatspersagentschap Sana meldde eerder dat militaire doelwitten in het zuidwestelijke Syrische gouvernement Quneitra, op het Syrische deel van de Golanhoogten, werden geviseerd.

Militaire bronnen hadden tegen het Duitse persagentschap DPA over aanvallen nabij de steden Tal Kroum en Jabah. Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten stelt dat daarnaast ook doelwitten in de buurt van Madinat al-Baath werden geviseerd.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • DIRK VAN DESSEL

  Voor de Zionisten volstaat het kennelijk niet om de Palestijnen economisch proberen te wurgen, zeker Gaza, nu willen ze Syrië ook nog belagen. Blijkbaar zijn ze niet meer tevreden met het stuk Golan dat ze van Syrië destijds geroofd hebben en geannexeerd

 • Febe Chapin

  Palestina is niet genoeg, nu gaan ze uitbreiden in Syrië die toch verzwakt is tot schroothoop.

 • Kris De Witte

  Een kort bericht dat snel verdwijnt in onze Westerse pers. Geen enkel pers agentschap waagt zich aan een kritische analyse van eender wat Israël daar uitsteekt. Ik weet het niet en zal het wrs ook nooit te weten komen.

 • Jürgen Mouton

  Syrië geeft Rusland om hulp gevraagd. Israël en de USA hebben geen zaken in Syrië. Het is hoogtijd, dat we Israël boycotten, en gezien de oorlogsmisdaden van Israël tegen de Palestijnen, Israël beginnen bombarderen. De residenties van Bibi het eerst...