Zelfmoordterroriste blaast zich op in groep mensen die geweld wil ontvluchten

Een vrouw, met haar kind op de arm, op wandel door het puin in Mosoel. Acht maanden geleden startte het Iraakse leger met de herovering van de stad op IS. Sindsdien hebben de regeringstroepen het grootste deel van Mosoel opnieuw in handen.
afp Een vrouw, met haar kind op de arm, op wandel door het puin in Mosoel. Acht maanden geleden startte het Iraakse leger met de herovering van de stad op IS. Sindsdien hebben de regeringstroepen het grootste deel van Mosoel opnieuw in handen.
Een zelfmoordterroriste die zich vandaag opblies te midden van een groep Iraakse burgers in Mosoel, heeft twee dodelijke slachtoffers gemaakt. Negen mensen raakten gewond, onder hen twee antiterreuragenten.

De Tunesische vrouw voegde zich bij een groep mensen die op de vlucht ging voor de gevechten met Islamitische Staat (IS), en liet haar bommengordel ontploffen toen enkelen haar wilden helpen.

De Iraakse premier Haidar al-Abadi beloofde vorige week een snelle overwinning tegen IS. Dat deed hij nadat de regeringstroepen de symbolisch erg belangrijke Nuri-moskee hadden ingenomen in het oude stadsgedeelte van Mosoel.

De operatie om Mosoel - het laatste IS-bolwerk - weer in te nemen, begon in oktober. In januari kondigde het Iraakse regime aan dat het oostelijke gedeelte van de stad was bevrijd. In februari werd een nieuw offensief gestart om de terreurgroep uit het westelijke gedeelte te verdrijven, dat dichter bevolkt is.