Verdachte van aanslag Lyon verstuurde macabere selfie met hoofd van zijn slachtoffer

De man die gisteren een bedrijfsleider onthoofdde alvorens een aanslag te plegen op een gasflessenfabriek in de buurt van Lyon, verstuurde een selfie met het hoofd van zijn slachtoffer. Dat hebben bronnen dichtbij het dossier vandaag laten weten. Ze bevestigden daarmee berichtgeving van de Franse televisiezender M6.

Yassin Salhi verstuurde de foto via WhatsApp naar een Noord-Amerikaans nummer. Zijn contact lokaliseren, is nog niet gelukt, omdat het nummer gewoon een "relais" kan zijn om naar aan andere bestemming doorgeschakeld te worden. De speurders proberen de bestemmeling alsnog te achterhalen.

Het 54-jarige slachtoffer stelde Yassin Salhi sinds enkele maanden te werk in zijn transportbedrijf. Salhi leverde regelmatig aan de gasflessenfabriek Air Products in Saint-Quentin-Fallavier, op een 30-tal kilometer van Lyon. Daar probeerde hij gisteren flessen met aceton te openen, nadat hij met een bestelwagen het terrein van de fabriek was binnengereden. Dat kon Salhi zonder problemen, omdat de werknemers van Air Products hem kenden.