Twee 'horror-Beatles' van IS gevat, bende van Jihadi John nu opgerold

Jihadi John.
ap Jihadi John.
Syrisch-Koerdische strijders hebben twee Britten gevat die deel uitmaakten van de 'horror-Beatles' van Islamitische Staat. Ze werden zo genoemd omwille van hun Brits accent en staan te boek als meedogenloze folteraars en moordenaars van westerse gegijzelden. Het meest beruchte lid van de 'Beatles' was Jihadi John. Volgens de VS zou de bende meer dan 27 slachtoffers onthoofd hebben.

Volgens Amerikaanse autoriteiten waren Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh nog de enige twee van de bloeddorstige bende die op vrije voeten waren. Hun leider, Mohammed Emwazi, werd in 2015 gedood bij een luchtaanval in Syrië. Hij is beter bekend als 'Jihadi John'. Tijdens de 'hoogdagen' van IS onthoofdde hij verscheidene Amerikaanse en Britse gegijzelden.

De vierde 'Beatle' is Aine Davis. Hij zit opgesloten in een Turkse cel op beschuldiging van terrorisme. Alle vier woonden ze destijds in West Londen.

Alexanda Kotey, een van de twee gearresteerden, werd geboren in Londen. Hij is van Ghanees-Griekse origine. Het gezin van El Shafee Elsheikh vluchtte in de jaren 1990 uit Soedan.

Valse executies

De vier 'horror-Beatles' waren berucht voor hun extreme brutaliteit. In Raqqa, de toenmalige hoofdstad van het IS-kalifaat, mishandelden ze menig westerse gegijzelden. Ze onderwierpen hen aan waterboarding en nepexecuties. Mohammed 'Jihadi John' Emwazi is de vermoedelijke moordenaar van de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff. Ook hulpverlener Abdul-Rahman Kassig zou een van zijn slachtoffers geweest zijn.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vandekempen bart

  en de turken, die bombarderen deze koerdische helden en onze bongenoten!!

 • Benny Deridder

  "Jihad John" klinkt zoveel westers' dan "Mohammed Emwazi". Alles uit de kast halen om het falen van de integratie te verdoezelen.

 • Desmet Jacques

  Hangen hoog en droog !

 • Johnny Verhoeven

  Morgen, belgistan laat is kopstukken en dienen John weer vrij. Ze gedroegen zich goed

 • Daniel Mignolet

  Ze moeten niet wanhopen Erdogan en zijn troepen zullen hen komen bevrijden.