Slachtoffers mesaanval Marseille zijn Mauranne (20) en haar nicht Laura (21)

Mauranne (20) (links) en haar nicht Laura (21).
rv Mauranne (20) (links) en haar nicht Laura (21).
Het Franse gerecht heeft nog geen band gevonden tussen de dader van de mesaanval in Marseille en de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat meldt een bron dichtbij het speurwerk.  De slachtoffers van de terreurdaad zijn volgens de plaatselijke krant La Provence Mauranne (20) uit Éguilles (Aix-En-Provence) en haar nicht Laura (21) uit Rilleux-la-Pape (Lyon).

IS eiste gisteren de verantwoordelijkheid op voor de aanval in het station Saint-Charles in Marseille waarbij de twee jonge vrouwen omkwamen. Soldaten schoten de dader dood.

Procureur François Molin meldt dat de man vrijdag was opgepakt wegens diefstal uit een uitstalraam. Zijn vingerafdrukken wezen uit dat hij bekendstond onder zeven andere identiteiten in Frankrijk en verschillende Noord-Afrikaanse landen.

ap

Tunesisch paspoort

Toen de man een dag eerder werd opgepakt voor de winkeldiefstal, had hij een Tunesisch paspoort bij zich dat op 18 november 2014 was uitgereikt aan Ahmed H., geboren op 9 november 1997 in het Tunesische Bizerte.

De verdachte zei bij zijn verhoor in Lyon te wonen, zonder vaste verblijfplaats en zonder werk. De man vertelde "gescheiden" te zijn en harddrugs te gebruiken. Hij werd opnieuw vrijgelaten.

epa

Blanco strafblad

Speurders onderzoeken de authenticiteit van het paspoort, dat de man niet bij zich had tijdens de steekpartij eergisteren. Zijn huidige identiteit en zijn verschillende alter ego's zijn niet bij de terreurbestrijdingsdiensten bekend, aldus Molins. Zijn strafblad is blanco.

Studentes

De slachtoffers van de mesaanval zijn volgens de plaatselijke krant La Provence  Mauranne (20) uit Éguilles (Aix-en-Provence) en haar nicht Laura (21) uit Rilleux-la-Pape (Lyon). Mauranne studeerde geneeskunde in Marseille. Haar nicht Laura die voor verpleegster studeert in Lyon, was naar Marseille afgezakt om het weekend met haar nicht door te brengen.

epa
epa5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Meersman

  Verschrikkelijk,hoe is het mogelijk dat hij onmiddellijk vrijgelaten werd??!Ik was in het Saint-Charles treinstation 2 weken tevoren.Ik zag de militaire patrouilles,waarover er bij ons zoveel heisa is.Gelukkig waren zij er,of die moordenaar zou nog meer slachtoffers gemaakt hebben.Maar hij nam wel de toekomst af van deze twee lieve dames.Gisteren werden zij samen begraven,en niemand van de regering was aanwezig,hoe kan dat?!!

 • Lewis De Leeuw

  Twee jonge meisjes die vandaag normaal wakker zouden worden en naar school gaan... Ze zijn er niet meer door egoïstisch extremisme. De hunker naar macht en eigenbelang en het verplicht willen indoctrineren van z'n ideeën, zowel religieus als politiek, zorgt voor deze toestanden. En ze blijven er in trappen.

 • Luc Van Ackeren

  Graag registratie via biometrics voor iedereen in Europa. Ik heb alvast niks te verbergen ...

 • Lekker Anoniem

  Dus nadat meneer toegeeft geen job en woning te hebben EN bovendien nog toegeeft dat hij met hard drugs bezig is, laten ze hem maar vrij? Zijn vingerafdrukken komen overeen met meerdere identiteiten? Vindt de politie dit normaal??? Hij had direct opgesloten moeten worden om hem uit te wijzen. Dan hadden deze twee jonge dames hun leven niet gelaten in een oneerlijke en nutteloze strijd.

 • Annelies Vandenbroeck

  Dat maakt hem niet minder terrorist. IS of geen IS, het is en blijft een terrorist.