Piepjonge IS'er dreigt Obama te onthoofden als hij zich niet aan kalifaat onderwerpt

Een jonge jihadi in militaire uitrusting en met een granaatwerper in de hand, heeft in een nieuwe video gedreigd de Amerikaanse president Barack Obama te onthoofden. De IS-militant noemt Obama een "Hond van Rome" en eist dat hij zich onderwerpt aan het kalifaat.

De jongen, waarschijnlijk niet ouder dan 10 jaar, noemt Obama een "Hond van Rome". Daarmee wil hij zeggen dat de president een schoothond is van het Vaticaan. Met een vinger in de lucht (het IS-signaal) waarschuwt hij de president: "Word wakker en betaal de jiz' yah (religieuze belasting) voor de zwaarden van het Kalifaat jouw smerige hoofd afsnijden", zegt hij in het filmpje.

Het filmpje eindigt met een beeld van een boot op het water. Waarschijnlijk refereert IS daarmee naar de terroristen die over de Atlantische Oceaan naar de VS reizen of onder de vluchtelingen Europa binnensluipen.

screenshot video
screenshot video

Luchtaanvallen

De VS voeren luchtaanvallen uit op belangrijke IS-doelwitten in Irak en Syrië. Zondag alleen al troffen de VS 16 IS-bolwerken. Ondertussen bombardeert ook Rusland Syrië, maar de NAVO heeft het land aangemaand "onmiddellijk te stoppen met aanvallen op de Syrische oppositie of burgers". Volgens de Turkse permier Ahmet Davutoglu hebben slechts twee van de 57 Russische luchtaanvallen IS-doelwitten geraakt. De andere aanvallen zouden oppositietroepen hebben geraakt.

screenshot video