Minstens 34 doden bij overval in Manila

screenshot
In de Filipijnse hoofdstad Manila vielen minstens 34 doden bij een overval op het luxecomplex Resorts World. Op videobeelden van omstaanders is te zien hoe mensen in paniek wegvluchten. Lang werd gedacht aan een terroristische aanslag, maar het blijkt dus om een overval te gaan. Daarbij zouden volgens persagentschap Reuters (op gezag van de lokale politie) minstens 34 mensen zijn omgekomen. De slachtoffers zouden voornamelijk door verstikking om het leven zijn gekomen.

De meeste slachtoffers zouden zijn omgekomen in de dikke rook en de ontstane chaos in het complex.  Dat heeft  televisiezender ANC News gemeld, op gezag van bronnen bij de brandweer.

Volgens de uitbaters van het resort, de Travellers International Hotel Group Inc, loopt het onderzoek volop en is het wachten op details. "We hebben vernomen dat er verschillende doden zijn gevallen, het exacte aantal slachtoffers en hun identiteit zijn nog niet bekend", liet het bedrijf weten in een persbericht. De aandelen zakten meteen met 7 procent.

Wel werden al details bekendgemaakt over de dader die een einde aan zijn leven zou hebben gemaakt door zichzelf in brand te steken in één van de hotelkamers.

AP
AP
AP
EPA
REUTERS
EPA
EPA
AP
EPA