Lag bom Russisch vliegtuig onder stoel van dit meisje?

De 15-jarige Maria Ivleva zat op stoel 31A van de Airbus A321 die op 31 oktober in de Sinaï-woestijn neerstortte. Ze keerde samen met haar moeder terug van vakantie. Onderzoekers zouden hebben uitgemaakt dat er grote kans is dat de bom die in volle vlucht ontplofte en Maria samen 223 andere passagiers de dood injoeg, onder haar zetel of een naburige zetel lag. IS eiste eerder al de aanslag op.

Volgens onderzoekers zat de bom ofwel onder stoel 31A waar Maria Ivleva zat of onder de stoel 30A waar de 77-jarige Nadezhda Bashakova was gaan zitten. Ook de plaatsen 30B en 31B komen in aanmerking. Zij zijn wellicht de eerste inzittenden die stierven door de impact van de bom. Het is onduidelijk of de passagiers die verder van het explosief zaten, onmiddellijk dood waren.

De bom lag waarschijnlijk in de ruimte onder de zetel, waar het reddingsvest normaalgezien ligt. De passagiers op de eerste zes rijen rond de bom, waren ongetwijfeld op slag dood. De ontploffing sloeg een groot gat in de staart van het vliegtuig, waardoor het snel crashte.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er een zelfmoordterrorist op het vliegtuig zat. Russische onderzoekers werken nauw samen met Egyptische en Britse diensten om na te gaan wie de bom onder de zetel heeft geplaatst en hoe dat mogelijk was.

De Russische president Vladimir Poetin looft alvast 50 miljoen dollar uit aan wie de schuldige vindt.

EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.