Islamitische Staat gebruikt Belgische domeinnaam

Een lid van het Iraakse leger neemt een vlag van IS in beslag in Mosoel.
photo_news Een lid van het Iraakse leger neemt een vlag van IS in beslag in Mosoel.
Amaq, het persagentschap van terreurgroep Islamitische Staat, gebruikt een Belgische domeinnaam. Dat schrijft De Morgen. Video's, foto's en nieuwsberichten worden sinds 28 september online geplaatst op news-agency.be.

Omdat overheden voortdurend de websites van Amaq schrappen, gebruikt het IS-nieuwsagentschap een roterend systeem waarbij het constant van domeinnaam verandert. Het is zeker niet de eerste keer dat IS een '.be'-domeinnaam registreert, stelt jihadexpert Pieter Van Ostaeyen.

DNS Belgium, de beheerder van Belgische domeinnamen, kan de domeinnaam niet zomaar schrappen omwille van inhoudelijke redenen. Dat is een bevoegdheid van gerechtelijke instanties zoals de Federal Computer Crime Unit. DNS Belgium kan de domeinnaam enkel 'on hold' zetten als info over de domeinnaamhouder blijft ontbreken of incorrect wordt doorgegeven. De beheerder heeft een controle opgezet om de contactgegevens van de houder te bekomen.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eddy van Dorst

  Natuurlijk Den Belziek geleid door onbekwame graaiers is hun thuisbasis

 • Nele De Spiegeleer

  Gisteren op Vier, Niveau 4, gezien. No go zones in Brussel. Oppakken en weer vrijlaten. Ontelbare keren. Kijk, luister en ween.

 • Dan Midden

  gelukkig ligt de focus van onze "blauwe" medemensen vandaag op het foto's trekken van burgers

 • Piet Beukenoot

  Niets kunnen doen! niets kunnen doen! Wat een zever! Binnenkort is het herfstvakantie en dan gaan zich vervelende kwajongens weer eens hacker spelen en allerlei sites platleggen. Kom ons nu niet vertellen dat de medewerkers van de Computer Crime Unit minder kunnen dan die scriptkiddies.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Site moet geblokkeerd worden. Het is anders een support voor misdadigers!