IS-tak Somalië zweert trouw aan nieuwe leider

De vorige leider en oprichter van de terroristische organisatie IS, Abu Bakr al-Baghdadi.
Photo News De vorige leider en oprichter van de terroristische organisatie IS, Abu Bakr al-Baghdadi.
De Somalische tak van terreurorganisatie IS heeft trouw gezworen aan de nieuwe leider van IS Abi Ibrahim Al-Hashemi Al-Qurashi. De Somalische afdeling van IS is de belangrijkste buiten de hoofdgroep in Irak en Syrië.

De vorige leider en oprichter van de terroristische organisatie Abu Bakr al-Baghdadi werd onlangs gedood door een aanval van het Amerikaanse leger. Afgelopen week liet IS weten dat Qurashi Baghdadi opvolgt als nieuwe leider.

IS won rond 2014 snel aan terrein in het begin van de Syrische burgeroorlog, maar werd de afgelopen jaren steeds meer teruggedrongen door Koerdische milities, het Iraakse leger en een coalitie van het Russische en Syrische leger. In een aantal landen zoals Mali, Somalië en Indonesië heeft IS nog veel aanhangers.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frans Venloo

    Een straatje zonder einde ik denk persoonlijk

  • Hubert Van Herck

    De producenten van oorlogstuig wrijven zich al in de handen.

  • Johan Van Biesen

    Nu heeft Ilhan Omar weer een reden om haar zelfgenoegen te uiten met haar ondoordachte uitspraken en haar uitgesproken rascisme jegens de blanke man.