IS somt zes redenen op "waarom we jullie haten"

IS-militanten in de hoofdstad van het zelfverklaarde kalifaat, de Syrische stad Raqqa.
Reuters IS-militanten in de hoofdstad van het zelfverklaarde kalifaat, de Syrische stad Raqqa.
In een artikel in de jongste editie van Dabiq, het magazine van terreurorganisatie IS, sommen de jihadisten zes redenen op waarom ze westerlingen haten en het Westen ten gronde willen rechten.

Onder de kop 'Waarom we jullie haten en jullie willen bestrijden' wordt eerst nog Omar Mateen bejubeld, de man die 49 mensen vermoordde tijdens zijn aanslag op de homobar Pulse in Orlando.

"Sodomie bedrijvende kruisvaarders"
"Kort na de gezegende aanval op een nachtclub van sodomie bedrijvende kruisvaarders door Omar Mateen, haastten Amerikaanse politici zich om de schietpartij te veroordelen als een haatmisdrijf, een terreurdaad en een daad van zinloos geweld".

"Haatmisdrijf? Ja. Moslims haten vrijdenkende sodomieten, net als iedereen die nog een spatje van zijn fitrah (de ingeboren menselijke natuur, red.) heeft".

"Een terreurdaad? Zeer zeker. Moslims kregen de opdracht de ongelovige vijanden van Allah te terroriseren".

De auteur lijst vervolgens de zes voornaamste redenen op waarom IS het Westen wil vernietigen.
Lees verder onder de foto

De cover van de vijftiende editie van het IS-propagandablad Dabiq.
Kos De cover van de vijftiende editie van het IS-propagandablad Dabiq.

1. Omdat jullie ongelovigen zijn
"We haten jullie voornamelijk omdat jullie ongelovigen zijn. Jullie verwerpen de eenheid van Allah, of jullie het beseffen of niet. Jullie vervloeken Hem, stellen dat Hij een zoon heeft, verspreiden leugens over Zijn profeten en boodschappers en jullie leveren je over aan allerlei duivelse praktijken".

2. Omdat jullie liberaal zijn
"We haten jullie omdat jullie seculiere, liberale samenlevingen die zaken toelaten die Allah heeft verboden en heel wat zaken verbieden die Hij heeft toegelaten. Dat deert jullie niet omdat jullie christelijk ongeloof en heidendom staat en religie van elkaar scheidt. Zo krijgen jullie verlangens een autoriteit via de wetgevers die jullie aan de macht stemmen".

3. Omdat sommigen onder jullie atheïsten zijn
"Wij haten atheïsten en voeren oorlog tegen jullie omdat jullie het bestaan van jullie Heer en Schepper ontkennen".

4. Voor jullie misdaden tegen de islam
"We haten jullie voor jullie misdaden tegen de islam en voeren oorlog tegen jullie om jullie te straffen voor jullie overtredingen van onze godsdienst".

5. Voor jullie misdaden tegen moslims
"We haten jullie wegens jullie misdaden tegen moslims: jullie drones en gevechtsvliegtuigen doden en verminken onze mensen wereldwijd. Jullie poppen in de toegeëigende moslimlanden onderdrukken, folteren en voeren oorlog tegen iedereen die de waarheid spreekt".

6. Omdat jullie onze landen binnenvielen
"We haten jullie omdat jullie onze landen binnendrongen en we zullen strijden om jullie te verdrijven. Zo lang er een centimeter gebied is dat we willen terugeisen, zal de jihad een persoonlijke verplichting blijven voor elke moslim".

"Tot jullie de islam omarmen"
De auteur besluit dat het westerse buitenlandbeleid slechts een bijkomende reden is waarom IS het westen wil vernietigen. "Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat sommigen dan wel mogen aanvoeren dat jullie buitenlandpolitiek onze haat aanvuurt, maar dat is slechts een bijkomstige reden waarom we jullie haten. Zelfs als jullie ons niet meer zouden bombarderen of opsluiten, folteren en zwartmaken en onze landen inpalmen, dan nog zouden we jullie blijven haten. Want de voornaamste reden waarom we jullie haten zal niet ophouden te bestaan tot jullie de islam omarmen".