Exclusief voor abonnees

IS-seksshops, prostitutie en expliciete berichten: onderzoekster verzamelt getuigenissen over seks in het kalifaat

AP
Seksshops in het kalifaat? Niet meteen wat je verwacht, maar ze waren er wel degelijk. Dat blijkt uit getuigenissen die onderzoekster Marion van San verzamelde. “’Het lijkt wel alsof we in een groot bordeel geleefd hebben’, zei één van de IS-vrouwen me.”

‘Kalifaatontvluchters’: zo heet het nieuwste boek van Marion van San (53). Daarin een opmerkelijk hoofdstuk, ‘De Zondige Verleiding’, zeg maar: seks in het kalifaat. “Het verbazingwekkende is niet zozeer dat er seks was in het kalifaat”, zegt de senior onderzoekster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Risbo). “De Islamitische Staat werd bevolkt door jonge mannen en vrouwen, uiteraard hadden die seksuele betrekkingen. Maar het verrassende is dat er onder de radar veel meer speelde dan wij hier konden bevroeden.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Simone en Raymond Vercauteren-Cornelis

  En onze politici blijven de andere kant uitkijken en zeggen dat het zo'n vaart niet zal lopen. Moeten we de witte ballonnen, de teddy beertjes en de kaarsjes al klaar houden als dat tuig gerepatrieerd gaat worden?

 • carmen Van de casteele

  Daar is toch niemand van geschrokken? Ik in ieder geval niet, als het in hun kraam past mogen ze sex hebben, zelfs met ongelovigen. Want het is die vrouw haar fout dat zij in de verleiding gekomen zijn.Wat een hypocrisie!!!! Die mannnen moeten zich toch af en toe kunnen ontspannen, na al die moorden die ze moeten plegen hebben tegen over de ongelovigen!!!

 • Jef Denijs

  De koran heeft blijkbaar duizenden interpretaties. Maar ja, welke godsdienst niet, de top doet wat ze wil, terwijl de gelovigen de daver op het lijf gejaagd wordt om in de pas te blijven lopen.

 • Anne Kastelijns

  Verschieten jullie daarvan? Het zijn de grootste huichelaars die in het geheim de grootste misdaden begaan zowel tegenover vrouwen als kinderen.

 • Rik Duyvejonck

  Alst in hun kraam past dan is alles goed. De hypocrieten! Tegen het westen maar wel hun uitkering ontvangen.