IS-leider en verkrachter gaat vrijuit, zijn tienerslachtoffer van dak gegooid

Archieffoto.
kos Archieffoto.
Een Syrische tiener van 15, die door IS schuldig bevonden werd aan homoseksualiteit, zou  van het dak van een hoog gebouw gegooid zijn. De IS-leider die hem had verkracht, ontsnapte zelf aan de doodstraf. Hij werd enkel gedegradeerd.

De vermeende wrede moord vond plaats in de Syrische provincie Deir ez-Zor. Volgens een ooggetuige gebeurde de barbaarse executie publiekelijk voor een grote menigte. De IS-leider die hem verkrachtte zou Abu Zaid al-Jazrawi zijn. Hij verscheen eerder in een afschuwelijke video van de terreurorganisatie, waarin kindsoldaten gevangenen van IS afmaken tijdens een ziekelijke variant van verstoppertje. Al-Jazrawi zou als straf zweepslagen gekregen hebben en naar het front in Irak gestuurd zijn.

De tiener zou gearresteerd zijn in het huis van de IS-commandant, die afkomstig zou zijn uit Saoedi-Arabië. De knaap werd ervan beschuldigd een homoseksuele relatie te hebben met de terroristische gezaghebber. IS beschouwt dat als een overtreding van de Shariawet waarop de doodstraf staat.

Dit zou IS-leider Abu Zaid al-Jazrawi zijn.
kos Dit zou IS-leider Abu Zaid al-Jazrawi zijn.