IS-leider die betrokken was bij executie van Amerikaanse gijzelaar nu zelf gedood

Peter Kassig tijdens de aankondiging van zijn onthoofding, begin oktober 2014.
Screenshot Peter Kassig tijdens de aankondiging van zijn onthoofding, begin oktober 2014.
Een belangrijke IS-leider, die betrokken was bij de executie van de Amerikaanse gijzelaar Peter Kassig, is zondag gedood bij een bombardement in het zuidoosten van Syrië. Dat melden Amerikaanse media.

Legerwoordvoerder Sean Ryan zei in een persbericht via e-mail aan de Washington Post dat IS-leider Abu al-Umarayn gedood werd bij "precisiebombardementen" in de Syrische woestijn. Volgens de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten waren er redenen om aan te nemen dat Umarayn een "onmiddellijke bedreiging" vormde voor de coalitietroepen in de regio.

Betrokken bij verschillende executies

Umarayn was ook "betrokken bij de dood van een Amerikaanse burger en gewezen Amerikaans elite-infanterist Peter Kassig", klinkt het. Hij zou bovendien rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken geweest zijn bij de executie van verschillende andere gevangenen. 

Terreurbeweging IS eiste in november 2014 de executie op van Kassig, die op dat moment in Syrië actief was als humanitair werker. Kassig was in 2013 ontvoerd in Syrië. In de video waarmee IS de executie opeiste, was het afgehakte hoofd van de man te zien. 

De Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig aan het wek in de Libanese Bekaa-vallei.
reuters De Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig aan het wek in de Libanese Bekaa-vallei.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henri Dederen

  Umarayn vormde een “onmiddellijke bedreiging” de voor de coalitietroepen in de regio. M.a.w. indien hij geen bedreiging vormde voor de coalitie mocht hij rustig Syrische of Russische soldaten of burgers vermoorden...

 • danny buyse

  @Freddie, bent u dat zeker? Ik hoop voor vele mensen dat u gelijk heeft maar dat weten we niet met 100% zekerheid. Aangezien iedereen zelf kan kiezen een zeer goed of zeer slecht mens te zijn in zijn woorden en daden ben ik geneigd te gaan denken dat er wel een hel en hemel of zoiets bestaat alleen al omdat dit pas rechtvaardig zou zijn.

 • Melanie Degucht

  Freddie Heremans, inderdaad na de dood is het gedaan, hetzelfde als niet geboren zijn.

 • paola nerozzi

  Eindelijk karma gekregen wat hij verdiende

 • Piet Van Buggenhout

  Alstublieft! Hef doden van die gijzelaars was geen executie maar moord