IS: "In België gaat alles de lucht in"

De meest recente foto van Abdellah Nouamane, de man die de bedreigingen uitte.
kos De meest recente foto van Abdellah Nouamane, de man die de bedreigingen uitte.
Een Antwerpse Syriëstrijder heeft een nieuwe dreigboodschap aan het adres van België naar buiten gebracht. Die is harder dan ooit. Abdellah Nouamane (20) zegt immers uitdrukkelijk dat er ook onschuldige slachtoffers kunnen vallen en dat zelfs ziekenhuizen en scholen potentiële doelwitten zijn. Het federaal parket heeft inmiddels een onderzoek geopend.

De dreigementen werden niet gepost op sociale media, maar persoonlijk verstuurd naar jihadspecialist Montasser AlDe'emeh. Die zegt diep geschokt te zijn. "Het is wel duidelijk dat deze man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een groep", oordeelt hij.

Verontrustend daarbij is dat de boodschapper in contact lijkt te staan met de entourage van Abdelhamid Abaaoud, de Brusselse Syriëstrijder die beschouwd wordt als het brein achter het terreurcomplot dat werd verijdeld in Verviers. Wat zou betekenen dat hij zich in middens bevindt van waaruit er al terroristen naar ons land zijn uitgestuurd met concrete aanslagplannen. Nouamane richt zich ook tot de moslims in België. "Jullie zijn de slapende leeuwen die moeten ontwaken en alle ongelovigen afslachten op straat", zo spreekt hij die toe.

LEES ER VANDAAG MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS. OOK DIGITAAL BESCHIKBAAR