IS dreigt in videoboodschap met aanslagen in Duitsland en neemt Merkel in het vizier

PHOTO_NEWS
In een videoboodschap van westerse aanhangers van Islamitische Staat (IS) wordt de Duitse bondskanselier Angela Merkel bedreigd. Ook wordt gedreigd met aanslagen in Oostenrijk en Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Die Welt.

In de video die ruim vijf minuten duurt komen verschillende djihadisten uit Duitsland en Oostenrijk aan het woord waaronder Abu Omar al-Almani -een Duitser- en de extremist Mohamed Mahmoud, beter gekend als Abu Usamah al-Gharib uit Oostenrijk. De man uit Wenen roept IS-sympathisanten in Oostenrijk en Duitsland alvast op om aanslagen te plegen. "Mijn broers en zussen, ofwel sluiten jullie je hier aan ofwel voeren jullie de Jihad in Oostenrijk en Duitsland. Veel heb je daarvoor niet nodig. Neem en groot mes en keel elke ongelovige! Het zijn honden!" Hij bedreigt ook Merkel. "Oh Merkel, jij vuile hond. We gaan ons wreken voor jouw gespot met de Profeet. We gaan wraak nemen voor het bloed van moslims dat jij vergoten hebt in Afghanistan. We gaan ons ook wreken voor jouw wapenleveringen tegen ons en we gaan dat doen voor jouw deur!"

Abu Omar al-Almani roept moslims ook op om aanslagen te plegen in Duitsland. "Pak de ongelovigen bij hen thuis maar aan. In hun eigen huizen. Vermoordt ze maar waar je ze kan vinden!"

Op het einde van de video worden twee mannen door de terroristen op de knieën gedwongen en genadeloos afgemaakt.

Mohamed Mahmoud zat in Oostenrijk al vier jaar vast voor zijn steun aan al-Qaïda. Na zijn vrijlating trok hij naar Berlijn. In de lente van 2012 verliet hij Duitsland en ging hij via Egypte naar Libië. Toen hij daarna naar Turkije trok, werd hij opgepakt. In de herfst van vorig jaar kwam hij opnieuw vrij en sloot hij zich bij de IS aan in Syrië.

"Pak alle ongelovigen maar aan. Ook in hun eigen huizen. Vermoordt ze waar je kan!"

Abu Omar al-Almani