IS-barbaren martelen en kruisigen jongetje (12) omdat hij zich niet wil bekeren

Twitter
IS-strijders hebben op een brutale manier twaalf christenen vermoord in de buurt van Aleppo. Onder de slachtoffers van de barbaren was er ook een jongen van twaalf. Omdat zijn familie weigerde hem te bekeren tot de islam werden eerst nog zijn vingertoppen afgesneden. Daarna werd hij samen met de elf anderen geëxecuteerd.

De gruwel had plaats op 28 augustus in de buurt van de stad Aleppo die onder controle staat van IS, meldt Christian Today. "IS-strijders hebben voor de ogen van zijn familie en omstaanders de jongen eerst zwaar toegetakeld. Ze riepen zijn vader toe dat ze pas gingen stoppen met de martelingen als zijn zoontje zich zou bekeren tot de islam. Toen de leider van het groepje christenen dat weigerde, kreeg ook hij en nog een tweede man slaag. Eerst werden nog de vingertoppen van het jongetje afgesneden voor hij samen met drie mannen gekruisigd werd. Ze kregen de doodstraf omdat ze zich niet bekeerd hadden tot de islam, net als acht anderen waaronder twee vrouwen", luidt het bij liefdadigheidsorganisatie Christian Aid. De organisatie beroept zich wel op ooggetuigen, wat het moeilijk maakt om het verhaal te verifiëren.

De acht anderen zouden vervolgens naar een andere plek gebracht zijn waar ze een laatste kans kregen om zich tot de islam te bekeren. Toen ze weigerden, werden de twee vrouwen van 29 en 33 eerst verkracht voor een menigte en daarna met de andere zes andere christenen onthoofd. Volgens dorpelingen die toekeken, waren de vrouwen aan het bidden in de naam van Jezus. Een van de vrouwen richtte haar hoofd op naar de IS-strijders en zei haast met een glimlach, "Jezus", waarna ze gedood werd. Na de executies werden de lichamen gekruisigd.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Syrië in 2011 zijn er al heel wat christenen gedood. In 2003 waren ze nog met anderhalf miljoen, vandaag wordt hun aantal nog op amper 200.000 geschat.