Deze ex-miss verlaat Anonymous om IS te hacken

Lara Abdallat
Facebook Lara Abdallat
De 33-jarige Lara Abdallat, Miss Jordanië 2010, verlaat hackerscollectief Anonymous om samen met de overheid Islamitische Staat online te bestrijden. Ze sloot zich aan bij 'Ghost Security Group', een professioneel team van hackers dat een elektronische oorlog heeft verklaard aan IS.  De groepering wil ook af van de vergelijking met Anonymous.

"We hebben al meer dan 100 IS-websites opgedoekt en 55.000 Twitteraccounts geblokkeerd", zei Abdallat in juni. "Het kan me niet schelen wat IS ervan denkt als ze zien dat een miss hun websites afsluit."

De directeur van de Ghost Security Group, bekend als DigitaShadow, vertelt dat het team IS 24 op 24 en 7 op 7 het vuur aan de schenen legt. De hackers infiltreren in de netwerken van de terreurgroepering en spelen alle informatie door aan de Amerikaanse overheid. "Met de info die we op social media en geheime platformen vinden, kan de Amerikaanse overheid mogelijke aanvallen verijdelen", klinkt het. "Wij hebben de data, zij hebben de wapens."

Ghost Security Group wordt vaak in één adem genoemd met Anonymous, maar volgens DigitaShadow is er een belangrijk verschil. "We zijn geen 'hacktivisten'. Om terrorisme te bestrijden heb je structuur nodig." Daarom scheidde Ghost Security Group zich af van het originele GhostSec, dat nauw samenwerkt met Anonymous.

WauchulaGhost, de leider van GhostSec, behoudt nauwe contacten met Anonymous. "We zullen Anonymous blijven steunen, omdat ze een belangrijke rol spelen in de strijd tegen IS."

Twitter/@GhostSecGroup