Chauffeur van Koeweitse zelfmoordterrorist opgepakt

Kisten van slachtoffers bij de begrafenis zaterdag in Koeweit Stad
REUTERS Kisten van slachtoffers bij de begrafenis zaterdag in Koeweit Stad
De autoriteiten in Koeweit hebben de bestuurder opgepakt die vrijdag een zelfmoordterrorist naar een sjiitische moskee zou hebben gereden. Toen de aanslagpleger zich daar opblies, kwamen 27 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond.

De 26-jarige bestuurder werd ontdekt terwijl hij zich verborg in een huis. Volgens de autoriteiten is hij illegaal in het land. De woning waar de man werd opgepakt, is volgens de autoriteiten vermoedelijk eigendom van een "aanhanger van afwijkende denkwijzen". Die term wordt in de Golfregio vaak gebruikt om extremisten te omschrijven.

De politie hield na de aanslag op de sjiitische al-Sadeq-moskee meerdere mensen aan, onder wie de eigenaar van de auto waarmee de dader werd vervoerd. De bestuurder reed direct na de aanslag weg van het gebedshuis, maar is nu volgens staatspersbureau KUNA alsnog gearresteerd.

De bloedige aanslag in de moskee is opgeëist door de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De massabegrafenis van de slachtoffers werd gisteren bijgewoond door duizenden mensen.