Buitenlandse Zaken start crisiscentrum Tunesië

(Archieffoto)
AFP (Archieffoto)
Naar aanleiding van de aanslag in de Tunesische badplaats Sousse waar vandaag 37 doden en 36 gewonden vielen bij een aanslag, heeft het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken een crisiscentrum geopend. 51 Belgen waren aanwezig in de twee getroffen hotels Imperial Marhaba en El Muradi Palm Marina.

Volgens APTO, de vereniging van Belgische touroperators, zijn er momenteel zo'n 3.800 Belgische toeristen in Tunesië, waaronder 2.000 in de regio Sousse-Monastir-Hamamet.

Medewerkers van de FOD Buitenlandse Zaken bemannen twee telefoonlijnen om de families van landgenoten die zich in Tunesië bevinden, in te lichten. Het gaat om 02/501.40.01 (Franstalig) en 02/501.40.00 (Nederlandstalig).

Buitenlandse Zaken verzamelt momenteel informatie, onder andere bij reisoperatoren, over de slachtoffers.

Een laatste balans maakt gewag van minstens 37 doden, onder wie buitenlandse toeristen. Het departement heeft geen aanwijzingen over Belgische slachtoffers, zei Reynders. Wel raakten vier landgenoten lichtgewond, aldus de minister.

"Ik heb met verbijstering kennis genomen van de aanslag in Tunesië. Dat land, dat in een overgangsperiode zit, heeft er geen nood aan zich opnieuw in een dergelijke situatie te bevinden", voegde Reynders nog toe.