Beelden van toeristen tonen paniek tijdens terreuractie

Er zijn amateurbeelden opgedoken van tijdens de aanslag in Tunesië. In het filmpje bovenaan zien we de paniek op het strand en hoe de filmer vlucht naar zijn hotel. De schoten klinken oorverdovend en gaan door merg en been. NIET VOOR GEVOELIGE LEZERS.

De beelden in de video onderaan zijn gefilmd vanuit een raam dat uitkijkt op de straten rondom het hotel. Er zijn schoten te horen en mensen vluchten weg. Daarna zie je ook twee bewapende veiligheidsagenten die de mensen aanmanen om weg te nemen.

Ook de Brit Matthew Kenyon (21) wist beelden te maken van de momenten na de aanslag. Hij was in Tunesië om de verjaardag van vriendin Diane (21) te vieren. Het koppel vluchtte na de eerste schoten richting hotel Imperial Marhaba en barricadeerde zich daar in hun kamer. Daarna filmde hij vanuit het raam met zijn smartphone. Op de beelden hoor je iemand 'ze lopen daar allemaal langs het strand' zeggen, waarna Matthew zegt dat hij hoopt dat ze niet hun richting uitlopen. Vervolgens is er een luide knal te horen.