Antwerpse jihadi-weduwe bedreigt politie op Facebook

Facebook
Een Antwerpse vrouw die met haar jonge kinderen in Syrië zit, heeft op Facebook bedreigingen geuit tegen de politie. "Uw bedreiging om onze kinderen af te pakken zullen enkel een reden zijn dat mijn kinderen met de wil van Allah van uw kinderen weeskinderen zullen maken", zegt Bouchra Abouallal (23) op de sociaalnetwerksite.

De jihadi-weduwe is een van de twee Antwerpse vrouwen die vorig jaar naar België terugkeerden om te bevallen, maar intussen weer in Syrië verblijven. In de post van 16 oktober reageert Abouallal op de commotie rond haar vertrek. Zo ontkent ze dat ze opnieuw naar het oorlogsgebied is gereisd onder invloed van Hicham Chaib, de vroegere lijfwacht van Shariah4Belgium-leider Fouad Belkacem.

De vrouw boort het Belgische deradicaliseringsbeleid in de grond. "Jullie systeem heeft gefaald oh Belgische staat. Jullie hielden ons 24/7 in de gaten en nog is het niet gelukt om ons tegen te houden. (...) We zijn naar Syrië vertrokken omdat wij geloven dat dit een plicht is voor iedere moslim. Jullie hebben ons enkel dat laatste duwtje gegeven."

Jullie hielden ons 24/7 in de gaten en nog is het niet gelukt om ons tegen te houden.

Bouchra Abouallal

"Maak jullie zelf niets wijs"

Abouallal spreekt tegen dat ze Syrië heeft verlaten om te bevallen. "Denk je dat we deze zorg hier niet hebben? Hier heb je de beste zorg, dus maak jullie zelf niets wijs."

Vervolgens richt ze zich tot de federale politie. "Uw bedreigingen om ons vast te houden hebben niets uitgehaald. Uw bedreiging om onze kinderen af te pakken zullen enkel een reden zijn dat mijn kinderen met de wil van Allah van uw kinderen weeskinderen zullen maken. (...)"

"Jullie einde nadert, jullie nederlaag nadert. Dit is het begin als trotse inwoners van de Islamitische Staat. Jullie systeem heeft gefaald", klinkt het.

Onder de post staan goedkeurende reacties, het bericht werd ook meermaals gedeeld.

"Normaal leven"

Abouallal is de schoonzus van de Antwerpse Tatiana Wielandt (22). Ze waren getrouwd met Nourredine Abouallal en Saïd El Morabit, allebei notoire ­leden van Shariah4Belgium die sneuvelden in de strijd in Syrië. Na het overlijden van hun mannen keerden de vrouwen begin vorig jaar terug naar België. Ondertussen wonen ze dus opnieuw in Syrië. Volgens familie zijn de vrouwen hertrouwd en leiden ze een "normaal leven".

Dit is het begin als trotse inwoners van de Islamitische Staat. Jullie systeem heeft gefaald

Bouchra Abouallal