Anonymous toont hoe je IS online kan bestrijden

REUTERS
Het hackerscollectief Anonymous heeft een reeks richtlijnen uitgebracht voor wie wil deelnemen aan de cyberoorlog die de 'hacktivisten' aan de terreurgroepering heeft verklaard. Anonymous heeft sinds de aanslagen in Parijs al 3.800 Twitter-accounts van IS-leden en -sympathisanten uit de lucht gehaald.

De richtlijnen vormen een handleiding-voor-beginners om websites te hacken. Ze werden op een IRC-kanaal gepost dat de groep gebruikt om informatie te delen over #OpParis.

Websites en social media accounts
De gedetailleerde instructies omvatten methodes om aan IS verbonden websites te hacken en hoe social media accounts te blokkeren die aan de terreurgroep worden gelinkt, zo stelt International Business Times.

Anonymous biedt drie soorten richtlijnen: een 'Noob'-gids voor beginners die willen leren hacken, een 'Reporter'-gids die je leert hoe je een Twitterbot opzet voor het opsporen van IS-accounts en een 'Searcher'-gids voor het opsporen van IS-websites. De gids heeft ook instructies om cyberaanvallen uit te voeren op die websites met zogenaamde 'denial-of-service'-aanvallen.

Anonymous voert zijn pogingen op om mensen te recruteren voor hun operaties. Na de aanslag op Charlie Hebdo eerder dit jaar bracht Anonymous al een stap-voor-stap gids uit om IS-gelinkte Twitter-accounts af te sluiten.

"Idioten"
Het Anonymous-lid dat de richtlijnen postte, verklaarde: "Er is genoeg werk, dus begin er maar aan. Als je iets waardevols wil melden, plaats het dan op ghostbin.com en dan kunnen we overleggen wat ons te doen staat".

Op haar beurt daagt IS Anonymous uit en noemt de hackers "idioten". IS heeft intussen haar strijders richtlijnen gegeven om zich te beschermen tegen de cyberaanvallen van Anonymous.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels