"Zoon van IS-leider al-Baghdadi gedood bij gevechten in Homs"

Twitter
Hudayfah al-Badri, een van de zonen van IS-leider Abu Bakr al-Baghadi, is volgens een nieuwskanaal van de terreurgroep omgekomen bij gevechten in de Syrische stad Homs. "Al-Badri, de zoon van de kalief" is gedood bij gevechten nabij de energiecentrale met de alawieten en de Russen, klinkt het in de mededeling.

IS bestaat uit extremistische soennitische milities die voornamelijk door Iraakse ex-militairen zijn opgericht. Al-Baghdadi zou geen militaire maar een religieuze achtergrond hebben. Hij was een leider van soennitische extremisten in Irak en sinds 2013 ook van IS. In 2014 riep hij in Syrië als geestelijke leider van IS het kalifaat uit. Daarmee presenteerde hij zich als opvolger van de profeet Mohammed en leider van de soennieten. De man werd al meerdere keren doodverklaard. Hij zou zeker drie vrouwen en minstens twee kinderen hebben.

De Syrische president Assad behoort tot een religieuze minderheid, de alawieten, die geen soennieten zijn. Rusland steunt zijn regime.

IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.
AP IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gilbert Haelewyn

  Intussen blijft het vuile spel, gespeeld door de VS en de zionisten en de salafisten , verborgen.

 • mike milan

  Opgeruimd is netjes zeker,moorden kan hij al ntmeer

 • Koendere Deirlinck

  Terug een martelaar .goed bezig .ik vind dat ze allemaal maar vertrekken naar hier boven.de maagden wachten .tes het moment nu en geen wolkje aan de hemel houdt hen tegen .

 • Jan Lemmens

  Daar zijn we ook weer vanaf. Maar er is helaas nog veel werk aan de winkel.

 • robby van ballaert

  heel goed, daar missen we niks aan