"Zoon IS-leider Al-Baghdadi omgekomen bij aanval"

De zoon van de leider van de terroristische organisatie IS, Abu Bakr al-Baghdadi (foto), is gedood in Syrië tijdens een aanval van IS in de centrale provincie Homs. Dat maakte IS gisterenavond bekend.
EPA De zoon van de leider van de terroristische organisatie IS, Abu Bakr al-Baghdadi (foto), is gedood in Syrië tijdens een aanval van IS in de centrale provincie Homs. Dat maakte IS gisterenavond bekend.
De zoon van de leider van de terroristische organisatie IS, Abu Bakr al-Baghdadi, is gedood in Syrië tijdens een aanval van IS in de centrale provincie Homs. Dat maakte IS gisterenavond bekend.

"Houdhayfah al-Badri (...) kwam om bij een aanval tegen de Nussayriyyah en de Russen in een elektriciteitscentrale in de provincie Homs", zegt IS in een persbericht, gepubliceerd via berichtendienst Telegram door propagandakanaal Amaq. Met Nussayriyyah duidt IS de alawietische gemeenschap aan, waar de Syrische president deel van uitmaakt.

IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi, al herhaaldelijk doodverklaard, zou nog in leven zijn en zich in Syrië bevinden, aan de grens met Irak, zei een Iraakse generaal van de inlichtingendiensten, die anoniem wou blijven, begin mei nog. 

De zelfverklaarde "kalief" van IS "verplaatst zich in het gezelschap van vier of vijf personen, onder wie zijn zoon en schoonzoon." Al-Baghdadi zou vier kinderen hebben met zijn eerste vrouw en één met zijn tweede.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Wijgers

  Meer van dat goed nieuws !

 • Fredien Vandervekens

  Zonen hebben IS-leiders voldoende "in stock". Eentje maakt "de lente" niet !

 • daniel daue

  Weeral eene minder van dat krapuul

 • Eida Lam

  Aan de verantwoordelijke: De toekomstige genenpoel is u dankbaar.

 • Linda Vantomme

  Opgekuist staat netjes ,nu nog de rest !!!