Jetair repatrieert 2.000 reizigers via 10 vluchten

ANP
Jetair schakelt nog een extra toestel in om reizigers die dat willen, terug te vliegen uit Tunesië. Dat meldt woordvoerster Florence Bruyére vandaag. Vier vliegtuigen die gisterenavond al waren vertrokken, zijn vannacht in België geland met 900 mensen aan boord.

Er zijn nog zes andere vluchten gepland in de loop van vandaag, waarmee nog eens 1.100 vakantiegangers naar België zullen worden gebracht. Jetair telde op het moment van de aanslag in Sousse 2.391 toeristen in Tunesië. Het getroffen hotel, de Riu Imérial Marhaba in Port el Kantaoui, zat in het aanbod van de touroperator.

Thomas Cook repatrieert bitter weinig
Terwijl Jetair honderden toeristen uit Tunesië repatrieert, stelt Thomas Cook vast dat zijn klanten in het land niet staan te springen om vervroegd terug te keren. Amper zeven van de circa 1.500 reizigers van Thomas Cook hadden gisterenavond al om een vervroegde terugkeer uit het land gevraagd, zegt een woordvoerder van de touroperator.

Thomas Cook besliste gisteren om zijn reizen naar Tunesië tot eind augustus te annuleren, nadat Buitenlandse Zaken alle reizen naar Tunesië had afgeraden. Wie nog in Tunesië is, kan vervroegd terugkeren. Thomas Cook betaalt dan de niet gebruikte overnachtingen terug. Ook klanten die in de komende weken naar Tunesië moesten afreizen, kunnen hun geld terugkrijgen. De touroperator bekijkt ook welke alternatieven aangeboden kunnen worden.