"Broer van Tunesiër die Mauranne (20) en Laura (21) doodstak in Marseille gearresteerd in Italië"

Vrienden en nabestaanden van de doodgestoken Mauranne (20) zoeken troost bij elkaar in de Zuid-Franse plaats Éguilles. Ook haar nicht Laura (21) overleefde de mesaanval niet.
afp Vrienden en nabestaanden van de doodgestoken Mauranne (20) zoeken troost bij elkaar in de Zuid-Franse plaats Éguilles. Ook haar nicht Laura (21) overleefde de mesaanval niet.
Een broer van Ahmed Hanachi, de Tunesiër die de doodgeschoten dader is van de mesaanval die een week geleden in Marseille aan de twee nichtjes Mauranne (20) en Laura (21) het leven heeft gekost, is in Italië gearresteerd. Dat hebben Italiaanse media vandaag gemeld.

Volgens de kranten Corriere della Sera en La Repubblica gaat het om Anis Hanachi. Hij zou zaterdagmiddag in het noordelijke Ferrare zijn gearresteerd op basis van een door Frankrijk uitgevaardigd internationaal arrestatiebevel.

De Italiaanse politie heeft bevestigd dat de man in verband met terrorisme is gearresteerd. Hij is verdacht van lidmaatschap van een terreurgroep en medeplichtigheid aan de mesaanval.

De 29-jarige Ahmed Hanachi zelf is na de aanval door de politie gedood.
De extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Voor hij naar Frankrijk verhuisde leefde Ahmed Hanachi in de stad Aprilia, zowat 50 km ten zuiden van Rome. Hij trouwde er in 2008 een Italiaanse, maar scheidde ervan in 2014, aldus meerdere Italiaanse media. Hij was tussen maart 2010 en mei 2017 in de stad ingeschreven en is twee keer gearresteerd in verband met een drugsaffaire en een diefstal, zo luidde het op het stadhuis.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eva Peeters

    Bah vieze mensen die zoiets kunnen doen\

  • willy vercruyssen

    IS eist alles op waar doden vallen maar ze stelen niets meer voor ,alleen goedkope bluf: en als de media er over niet meer berichten dan hoor je van deze bende hufters niets meer want dan hebben ze geen aandacht

  • Oscar Lafayette

    wat had je nu echt verwacht , een blanco straf register , voorstel , iedereen , man of vrouw die met een moslim wil trouwen , de trouw registratie verbieden , zijn er toch slechts op uit tot verkrijgen van dubbele nationaliteit , en hun crimineel leven verder te leiden