"Al-Baghdadi is niet dood, hij houdt zich schuil bij Syrisch-Iraakse grens"

Abu Bakr al-Baghdadi, leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).
anp Abu Bakr al-Baghdadi, leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).
De Amerikaanse generaal Stephen Townsend vermoedt dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), nog in leven is. Hij zei dat Baghdadi zich mogelijk schuilhoudt in een verlaten grensgebied tussen Syrië en Irak, meldde de BBC.

"We zoeken elke dag naar hem", zei Townsend. "Als we hem vinden, denk ik dat we hem zullen ombrengen. Het is waarschijnlijk al de ellende niet waard om te proberen hem gevangen te nemen."

In juni meldde Rusland dat Al-Baghdadi vermoedelijk was omgekomen door een Russische luchtaanval op het IS-bolwerk Raqqa. Later liet het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten weten dat het informatie had dat Baghdadi was gedood.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Viaene

  Hij was bij het offerfeest...moet maar maandag naar school..

 • Murat Kaplan

  AA goed gezegd

 • Didi bibi

  Haha heeft hy wel ooit bestaan deze mens...

 • stijn rogiers

  Is gewoon een uitgevonden figuur zoals bin laden als we maar kunnen schieten en olie en opium afpakken

 • kenny Van De B.

  Hij geniet bescherming van Israël, Al Baghdadi de leider van IS is een joodse mossad agent zijn echte naam is Simon Elliot (Elliot Shimon). Jullie worden allemaal bij de neus genomen, nemen voor alles waar in de media. Deze heeft niks met Islam te maken wel met Islam in slechte daglicht te plaatsen.