Islamitische Staat eist aanslag in Kaboel op, dodentol loopt op tot 26

Inwoners verzamelen in de worstelclub, waar de aanslag werd gepleegd.
AFP Inwoners verzamelen in de worstelclub, waar de aanslag werd gepleegd.
Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dubbele bomaanslag op een worstelclub in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Daarbij kwamen gisteren minstens 26 mensen om het leven. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid raakten ook 91 anderen gewond.

De aanslag gebeurde in een worstelclub in het westen van Kaboel, waar vooral sjiieten wonen. Eerst ging een zelfmoordterrorist de club binnen en blies hij zichzelf op. Veertig minuten later, toen de slachtoffers naar de ziekenwagens werden gebracht, kwam een autobom voor de club tot ontploffing. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er ook journalisten onder de slachtoffers van die tweede explosie. 

IS eiste de verantwoordelijkheid op via hun spreekkanaal Amaq. De organisatie beweert tot 150 mensen te hebben gedood of verwond. 

AFP
Inwoners komen samen aan de ingang van de worstelclub, waar de aanslag werd gepleegd.
AFP Inwoners komen samen aan de ingang van de worstelclub, waar de aanslag werd gepleegd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.