Islamitische rebellen doden zeker 34 mensen in CAR

Een christelijke vluchtelinge kookt een maaltijd op een Franse basis, waar ze schuilt voor het geweld tussen de rebellengroepen Seleka en anti-Balaka.
EPA Een christelijke vluchtelinge kookt een maaltijd op een Franse basis, waar ze schuilt voor het geweld tussen de rebellengroepen Seleka en anti-Balaka.
Islamitische rebellen hebben de afgelopen week bij aanvallen op afgelegen dorpen in de Centraal-Afrikaanse Republiek zeker 34 mensen gedood. Dat heeft de burgemeester van het plaatsje Mbres, ten noorden van de hoofdstad Bangui, vandaag gezegd.

De aanvallen werden uitgevoerd door voormalige leden van de beweging Seleka, die tien maanden aan de macht was in de CAR. In januari droeg Seleka zijn macht over, maar de rebellen hebben zich de afgelopen maanden in het noorden van het land gehergroepeerd en nieuwe aanvallen gepleegd.

Getuigen in Mbres zeiden dat de rebellen dreigden de komende weken ook andere dorpen aan te vallen. Medio september worden in de CAR blauwhelmen verwacht, die in het kader van een vredemissie van de Verenigde Naties zullen proberen de rust te bewaren in het land.