Islamitisch raadslid wil halalstrand in Den Haag: “Moslims voelen zich onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen”

Een vrouw in boerkini en een meisje in bikini in zee.
ANP XTRA Een vrouw in boerkini en een meisje in bikini in zee.
Een naaktstrand? Dan ook een ‘halalstrand’ in Den Haag. Tenminste, als het aan Partij van de Eenheid-raadslid Arnoud van Doorn ligt. Volgens de omstreden Nederlandse politicus voelen moslims zich namelijk “onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen”.

Volgens Van Doorn is er behoefte aan een zogenaamd ‘halalstrand’. Op de meeste stranden voelen moslims zich namelijk nu niet thuis, stelt hij. “Niet alleen moslims, maar ook vele andere inwoners voelen zich onprettig bij het aanzien van zeer schaars geklede en niet zelden onesthetisch vormgegeven strandgangers”, schrijft hij aan het stadsbestuur van Den Haag. “Daarnaast geven met name vrouwen aan dat zij in toenemende mate tijdens strandbezoek te maken krijgen met ongewenste toespelingen en toenaderingen van personen van het andere geslacht.”

Hij vindt dat Den Haag daarom moet kijken of het mogelijk is om een deel van het strand aan te wijzen voor moslims. Er is immers ook een nudistenstrand voor een kleine groep liefhebbers, dus waarom niet een deel van het strand inrichten voor de moslimgemeenschap, beargumenteert Van Doorn. In badplaatsen in onder andere Turkije en Indonesië bestaan er al zogenaamde halal-strandresorts. Op halalstranden zouden moslims volgens hun religieuze voorschriften van het zonnetje kunnen genieten. Zo zonnen op Lombok bijvoorbeeld mannen en vrouwen van elkaar gescheiden. 

Arnoud Van Doorn was vroeger lid van de anti-islampartij van Geert Wilders. Na zijn bekering werd hij voorman van de islamitische Partij van de Eenheid.
ANP Arnoud Van Doorn was vroeger lid van de anti-islampartij van Geert Wilders. Na zijn bekering werd hij voorman van de islamitische Partij van de Eenheid.

 Van Doorn kwam in 2010 voor de PVV (de anti-islampartij van Geert Wilders) in de Haagse gemeenteraad en stapte in 2013 - na zijn bekering - over naar de islamitische Partij voor de Eenheid. In 2016 kreeg hij een werkstraf voor het verkopen van drugs aan minderjarigen en het bezit van een verboden alarmpistool. De man uit de Haagse badplaats Scheveningen kwam begin deze maand in het nieuws, omdat hij zei dat hij als interim-directeur bij het Haga Lyceum in Amsterdam (de enige islamitische middelbare school in Nederland) aan de slag zou gaan. Dat bleek een 1 aprilgrap.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.122 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paola nerozzi

  In Marokko lopen ze ook in bikini de vrouwen en meisjes van daar niet iedereen die hier leven komen van de bergen en ze zijn blijven stilstaan in hun tijd zowel in veel moslim landen gaan ze vooruit en de moslims die zich in het westen niet kunnen aanpassen zou ik zeggen ga dan terug zonder pardon

 • carmen Van de casteele

  Nogmaals een voorbeeld dat ze zich niet willen aapassen. Ik ben ook niet voor een naaktstrand, maar ga er niet heen en geef er ook geen comentaar op. Trouwens die halal stranden zijn in Islamitische landen, niet in Europa. Indien ze niet met onze stranden kunnen leven, dan moeten ze niet naar onze stranden komen, we hebben hun hier ook niet uitgenodigd. Wat nog allemaal of moeten wij onzen burka aandoen misschien om hun te plezieren.

 • Erwin Werwaarts

  Normaal gezien is de logische reactie dat de minst gekleden , de meest gekleden verwijten op het strand te zijn . Nu is het echter omgekeerd . Dat toont duidelijk aan waar de grootste verdraagzaamheid te vinden is . Men doet maar , maar als dit erdoor komt dan is het definitief over en uit met hoofddoeken-gebruik tijdens publieke loketfuncties .

 • Maurice Keukelaers

  Turkije en Indonesië zijn moslimlanden. Als zij per sé op een halal strand willen liggen, moeten ze maar naar daar trekken.

 • pol van de velde

  Ze willen apartheid, goed, kunnen ze dan terug naar hun moederland terwijl wij terug in een zalig België kunnen leven? DAT zou eens een oplossing zijn en iedereen tevreden. Behalve de rood groene zone want die hebben dan geen reden van bestaan meer.