Islamitisch Algerije verbiedt nikab op werk

AFP
De Algerijnse regering heeft donderdag een verbod op volledige gezichtsbedekking - via nikab of boerka - op de werkvloer ingevoerd. Alle ministers en gouverneurs moeten op het verbod in het hele land toezien, zegt premier Ahmed Ouyahia

Volgens een regeringswoordvoerder moeten werknemers, zeker diegenen in openbare dienst, altijd hun identiteit kunnen aantonen, omwille van “veiligheidsredenen”. Hij voegde eraan toe dat de openbare dienstverlening in Algerije “neutraal en transparant” moet zijn.

De islam is de staatsgodsdienst in Algerije. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Een nikab (ogen zichtbaar) en boerka (gaas voor de ogen) is volledig gezichtsbedekkend en ook in België verboden in het openbaar. Een hijab is een gewone hoofddoek is wel toegestaan, in België en in Algerije, op de werkvloer en daarbuiten... Mensen kleden zich nog altijd hoe ze willen

 • Ludovic De Beuckeleer

  ze worden daar precies wakker dat de godsdienst gebruikt word voor andere doeleinde.

 • doet er nietoe

  Je zou bijna gaan denken dat Belgie Islamistischer is dan de echte islamistische landen.

 • Cor Dierckx

  Straf straffer strafst, en hier wordt komt men eisen om een hoofddoek te dragen. Gaan de moslimlanden er dan op vooruit en wij hier achteruit?

 • Hans Selderslaghs

  Als het islamitische België hier nu nog een voorbeeld aan zou nemen zijn we op de goede weg...