Wilders stuurde zijn anti-islamsticker in envelop Tweede Kamer

Geert Wilders met de bewuste sticker waarop het volgende staat: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif."
BELGA Geert Wilders met de bewuste sticker waarop het volgende staat: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif."
Saoedi-Arabië heeft een handelsboycot ingesteld tegen Nederlandse bedrijven wegens de anti-islamsticker van politicus Geert Wilders. De Saoedi's zijn niet alleen kwaad om wat er op de sticker staat, maar ook om de manier waarop deze is verstuurd naar de Saoedische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde namelijk in een envelop van de Tweede Kamer, meldt de Volkskrant.

"Een van de dingen die ze enorm steekt is dat die sticker en de begeleidende brief in een envelop van de Tweede Kamer zijn bezorgd", aldus de Nederlandse buitenlandminister Frans Timmermans. Hierdoor zou de suggestie zijn gewekt dat Wilders' sticker niet alleen van hem afkomstig is, maar ook is goedgekeurd door het voltallige parlement of zelfs de regering.

Volgens een woordvoerder van de Tweede Kamer is het "absoluut ongebruikelijk" dat politieke partijen enveloppen van het parlement gebruiken. Wilders partij PVV wil niet reageren.