Sp.a: "Weyts is hypocriet"

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.
BELGA Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.
"Ben Weyts is de minister van dierenleed toegebracht door moslims." Dat zegt sp.a nadat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) gisteren de steun van sp.a en Groen heeft afgewezen voor een algemeen verbod op onverdoofd slachten. Volgens de partij polariseert de minister doelbewust.

De minister heeft een inconsequente houding die één geloofsgroep viseert en die niet ingegeven is door bekommernis om het welzijn van de dieren, aldus de partij vandaag in een reactie. "Het is volgens ons pas hypocriet om alleen tegen dierenleed te strijden als het aangebracht wordt tijdens een islamitisch ritueel, maar niet als het aangebracht wordt door de vleesindustrie, de jagers of de producenten van bont."

"Minister Weyts polariseert doelbewust, terwijl de moslimgemeenschap redelijk vraagt om overleg en respect voor de organisatie van het offerfeest. Het is de taak van de minister om het goede verloop van het offerfeest mogelijk te maken. Niet om het verloop bewust in het honderd te laten lopen om dan de tegenstelling voor politiek gewin uit te vergroten. Ben Weyts is de minister van dierenleed toegebracht door moslims. Het wordt hoog tijd dat hij minister van dierenwelzijn wordt", besluit sp.a.