Simpsons steunen 'South Park' in Mohammed-rel

UNKNOWN
De makers van 'South Park', die een aflevering waarin ze de profeet Mohammed tekenden gecensureerd zagen, krijgen steun van de 'concurrenten'. Bart Simpson en co scharen zich achter 'South Park'.

De begingeneriek van 'The Simpsons' werd aangepast na de controversiële beslissing van zender Comedy Central om de 201ste episode van 'South Park' te veranderen. Dit nadat de makers van de satirische tekenfilmserie kritiek kregen omdat ze de profeet Mohammed vermomd in berenpak hadden afgebeeld.

"Zoals Theo van Gogh"
Een radicaal-islamitische website stuurde daarop een waarschuwing naar de makers van 'South Park', Trey Parker and Matt Stone. Abu Talhah al Amrikee schreef op revolutionmuslim.com dat de karikatuur 'dwaas' was, en dat de makers wel 's zouden 'kunnen eindigen als Theo van Gogh', de Nederlandse regisseur die in 2004 vermoord werd nadat hij een documentaire over geweld tegen moslimvrouwen had gedraaid.

"Het is geen bedreiging vanwege mij, maar het is een zeer waarschijnlijk scenario", schreef al Amrikee. "Parker en Stone komen ongetwijfeld op een lijstje dat heel wat moslims in gedachten zullen houden."

'The Simpsons' betuigen nu hun steun aan hun collega's, zij het met de typische humor van de reeks. ''South Park', we zouden aan jullie zijde staan als we niet zo bang waren', zien we Bart Simpson in de begingeneriek op een schoolbord schrijven. (tw)