Nederlandse imam: "Arresteer leider Sharia4Belgium"

De Haagse imam Fawah Jneid noemt de figuren achter Sharia4Holland en Sharia4Belgium "gekken of misdadigers".
UNKNOWN De Haagse imam Fawah Jneid noemt de figuren achter Sharia4Holland en Sharia4Belgium "gekken of misdadigers".
De Nederlandse imam Sheikh Fawaz Jneid haalt hard uit naar Shariah4Holland en Sharia4Belgium, de moslimorganisaties die de islamitische wet willen invoeren in Nederland en ons land. Hij roept de autoriteiten in Nederland en België op de organisatie achter Shariah4Holland en Shariah4Belgium te arresteren. Dat meldt De Telegraaf.

"Of deze jongeren zijn geestelijk krankzinnig en irrationeel, of het betreft hier een verzameling misdadigers die uit zijn op bloedvergieten en dit vanuit de islam willen rechtvaardigen", aldus de imam van de as-Soennah-moskee in Den Haag.

De moslimorganisaties zijn volgens de imam criminele clubs of een verzameling gekken, in elk geval moeten de organisatoren erachter worden opgesloten.

Gekkenhuis of gevangenis
"Indien deze figuren daadwerkelijk lijden aan geestelijke stoornissen, dan is het de plicht hen in een geestelijke inrichting op te sluiten. Anders moeten zij achter slot en grendel in de gevangenis verdwijnen", aldus Fawaz in een schriftelijke verklaring.

Zelf radicaal
Zijn woorden zijn opmerkelijk, want in Nederland staat Sheikh Fawaz Jneid zelf bekend als een radicale moslim, die ooit in een preek smeekte dat Theo van Gogh en Ayaan Hirsi ernstige ziekten zouden krijgen. Maar zelfs voor hem zijn de nieuwe shariahclubs te radicaal.

Belgische woordvoerder woedend
De Belgische woordvoerder van beide organisaties in België en Nederland, Abou Imran, is woedend over deze verklaring. Uit wraak heeft hij een telefoongesprek met de Haagse imam, dat hij heimelijk opnam, op internet geplaatst. Uit die geluidsopname blijkt dat de Nederlandse moslimgemeenschap zich doodschaamt voor de omstreden organisaties in België en Nederland: "Wat jullie doen, bezorgt de moslims moeilijkheden in Nederland en in België", foetert de Haagse imam.

"Ga fijn naar Afghanistan"
"Jullie acties hebben niets te maken met de islamitische wetgeving noch met de jihad. En ook jullie gedrag is niet van de shariah, noch van de jihad. Als je dan zo bezorgd bent over onze broeders in Afghanistan, ga er dan fijn heen. Moge Allah het voor je vergemakkelijken", zegt Fawaz cynisch.

"Jullie roepen: 'Wij moslims komen eraan', om de moslimvlag te hijsen bovenop het koninklijk huis. Dat is afschrikking en een regelrechte militaire uitdaging. Jullie schrikken af van de islam. Maak je er niet druk over als de ongelovigen jullie opsluiten, als ík jullie te pakken krijg, zal ik jullie slaan!", waarschuwt de Haagse imam.

"Moordenaars en onrustzaaiers"
De imam noemt de shariaclubs een verzamelplaats voor criminelen. "Jullie zijn geen mujahideen. Jullie zijn moordenaars en onrustzaaiers", aldus Fawaz, die de sharia-organisaties verwijt alles teniet te doen waarvoor de moslims hebben gestreden in hun jaren in Europa. "Zeg mij, wie van de moslimgeleerden heeft jullie een fatwa gegeven voor deze dwaling en onrust waarmee jullie de Nederlanders tegen ons opzetten?", vraagt Jawaz retorisch in de geheime opname. "Abou Imran, jij bent zelfs niet in staat om het kalifaat te stichten in Marokko en jij wilt het hier in Nederland doen...?"

Al-Qaida?

Dan vraagt de Haagse imam of de sharia-organisaties in het geniep ondersteuning bieden aan al-Qaida. Maar eerst benadrukt Fawaz dat "deze telefoonlijn afgeluisterd kan worden". Abou Imran ontkent banden met terroristen: "Nee, nooit". Omgekeerd verwijten de sharia-organisaties dat de Haagse moskee "samenwerkt met de ongelovigen". (lb)

Abou Imran, de Belgische woordvoerder van de Sharia-organisaties, heeft zijn telefoongesprek met de Haagse imam op het internet gezet.
UNKNOWN Abou Imran, de Belgische woordvoerder van de Sharia-organisaties, heeft zijn telefoongesprek met de Haagse imam op het internet gezet.
 Jullie roepen: ’Wij moslims komen eraan’, om de moslimvlag te hijsen bovenop het koninklijk huis. Dat is afschrikking en een regelrechte militaire uitdaging. Jullie schrikken af van de islam. Maak je er niet druk over als de ongelovigen jullie opsluiten, als ík jullie te pakken krijg, zal ik jullie slaan  
Imam Fawah Jneid