Lid islamofobe AfD bekeert zich tot islam

Het logo van de islamofobe partij Alternative für Deutschland
AFP Het logo van de islamofobe partij Alternative für Deutschland
Een hoog partijlid van de islamofobe partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft zich bekeerd tot de islam. Dat schreef de krant Der Tagesspiegel vandaag en werd bevestigd door AfD-woordvoerder Daniel Friese voor de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg. "De partij heeft daar geen probleem mee," zei Friese. De AfD'er die van religie heeft gewisseld, luistert naar de naam Arthur Wagner. 

Volgens Friese bevat de nationale afdeling van het AfD zowel groepen die christenen vertegenwoordigen als moslims en homoseksuelen.

Het AfD maakte na de parlementsverkiezingen van september zijn intrede in het federale parlement. De partij voerde campagne met radicale standpunten tegen de islam en tegen vluchtelingen en immigranten.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fenasi Kerim

  Eindelijk de juiste pad gevonden....

 • jos beverke

  Jamila,als ge de Koran leest(en dan heb ik het nog niet over de Sharia)gaat ge toch niet ontkennen dat er daar passages in staan( over ongelovigen en vrouwen) die alles behalve bevestigen wat je zo vredevol beweert!Het zijn juist deze passages die extremisten gebruiken om hun misdaden te justifieren. Met de Koran kan je alle kanten uit ..Het hangt alleen af waar je als aanhanger,afhankelijk van de omstandigheden, het accent legt .

 • Peter Kromme

  Kan er maar plezier van hebben...

 • Jamila Falkou

  Islam is een vorm van liefde deels in je hart en hoe je het naar buiten brengt. Zonder haat en geweld, maar slechts door een paar gestoorde strijders hebben ze de islam geschonden. Wat heeft islam met hun daden te maken en wat bereiken ze daar mee, en God sprak niet tot hen dood in naam van Allah. In mijn ogen misdadigers en die elke mensen leven in gevaar brengen , weg met die soorten. Geef islam een gezicht

 • Abdelmalik Malik

  In iets geloven maakt je als mens minder depressief,dat is gewoon zo,het geeft je hoop,alle 3 grote godsdiensten hebben iets mooi maar kunnen ook zwaar misbruikt worden,als je goed relativeert is er geen probleem